Στέλνει τις προτάσεις και περιμένει την απάντηση της τρόικας η κυβέρνηση

Μαραθώνιες ήταν οι συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου την Παρασκευή, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις, με τελευταία αυτή με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να μπουν στην τελική ευθεία όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Φυσικά, μεγάλο αγκάθι στις

διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το θέμα για το Χαράτσι και με ποιο τρόπο θα εισπράττεται τα επόμενα χρόνια.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως όλα κυλούν ομαλά. Ήταν καθησυχαστικός και θεωρεί πως μέχρι την άφιξη της τρόικας θα έχει βρεθεί λύση σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα. “Είμαστε έτοιμοι”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση αφορούσε την πορεία του προϋπολογισμού, την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισαν όλα τα θέματα που ήταν ανοιχτά, με την κυβέρνηση να στέλνει τις τελικές προτάσεις στην τρόικα. Το οικονομικό επιτελείο θα περιμένει την αξιολόγηση και την απάντηση των δανειστών.

Νωρίτερα, σε συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των συγχωνεύσεων, αλλά και των ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, ενώ το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ θυμίζουμε πως την Τετάρτη, μία ημέρα πριν από την έλευση της τρόικας, θα υπάρξει και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα