Στην Αθήνα ο Nicola Conte, με μια βαλίτσα γεμάτη… μουσική

Με μία βαλίτσα γεμάτη απολαυστικές μουσικές καταφθάνει στη χώρα μας ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης τζαζ, ο Ιταλός παραγωγός, DJ, συνθέτης και κιθαρίστας Nicola Conte. Ο γνωστός καλλιτέχνης εμφανίζεται στις 18 και 19 Ιανουαρίου στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι), υποσχόμενος δυνατές τζαζ και lounge μουσικές εμπειρίες με αρκετές δόσεις bossa nova, που υπήρξε και η πρώτη του αγάπη. Η bossa nova

και τα soundtracks των ιταλικών ταινιών του ’60, έδωσαν στον Conte το στίγμα της μουσικής γραφής του. Tο πρώτο του single ΄΄bossa per due΄΄, που κυκλοφόρησε το 2000, τον έκανε περιζήτητο διεθνώς. Ακολούθησαν συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως οι ΄΄Thievery Corporation΄΄, ΄΄Paolo Achenza Trio΄΄, ΄΄Fez Combo Balanco΄΄, ΄΄Quintetto X΄΄ και ΄΄IntensiveJazz Sextet΄΄.

Ο Conte είναι πρωτοπόρος και το απέδειξε μέσα από την δημιουργία της “schema records”, που διαμόρφωσε την ιταλική επιρροή στην acid τζαζ μουσική. H σχέση του με την τζαζ είναι πια η απόλυτη προτεραιότητα. Λίγα χρόνια μετά, με το άλμπουμ ΄΄rituals΄΄ (2008) αποδεικνύει και το συνθετικό του ταλέντο, ενώ το 2011παρουσιάζει το απολαυστικό και φροντισμένο άλμπουμ ΄΄love & revolution΄,΄ επηρεασμένο από την άφρο, λάτιν, τζαζ και την σόουλ του ΄60, με συμμετοχές σημαντικών καλλιτεχνών. Ο Ιταλός μουσικός, γεμάτος αυθορμητισμό και κεφάτη διάθεση, αναμένεται να μας παρασύρει, για δύο βράδια, σε γοητευτικές διαδρομές με σταθμούς τους ευφάνταστους ρυθμούς του και μουσικές του.

Η ώρα έναρξης των μουσικών αυτών συναντήσεων έχει προγραμματιστεί για τις 10 μ.μ. με τιμές εισόδου 35€ (Α ζώνη), 30€ (Β ζώνη), 20€ (Γ ζώνη) και 15€ (όρθιοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα