Στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας 8 λαθρομετανάστες για την εξέγερση

Τις κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής , της στάσης κρατουμένων και τις πρόκλησης διακεκριμένων φθορών αντιμετωπίζουν οι 8 παράνομοι μετανάστες στο κέντρο κράτησης Φυλακίου, οι όποιοι συνελήφθησαν και θα οδηγούν στον Εισαγγελέα της Ορεστιάδας.

Οι λαθρομετανάστες, που υπήκοοι Αλγερίας, Μαρόκου και Ιράκ, συνελήφθησαν εχθές το βράδυ, από την αστυνομία, σε δύο θαλάμους του κέντρου κράτησης Φυλακίου Ορεστιάδος, καθώς θεωρούνται οι πρώτοι υπεύθυνοι της στάσης κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι έσπασαν πλακάκια από τα μπάνια, έβγαλαν τούβλα και σίδερα από τις πόρτες και στην συνέχεια τα εκσφενδόνιζαν

προς τους φύλακες αστυνομικούς, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας τους για την αύξηση του χρόνου κράτησης τους έως και ένα έτος.

Αμέσως έφθασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σημειώνεται πως στους δυο θαλάμους υπήρχαν 60 άτομα, σε σύνολο 250 λαθρομεταναστών που κρατούνται στο Κέντρο, το οποίο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 350 ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα