Στουρνάρας: Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση χρέους το 2013

Το χρέος της Ελλάδας δεν θα αναδιαρθρωθεί ξανά φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην Bild Zeitung.

Υποστήριξε δε, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI, ότι παρερμηνεύτηκαν προηγούμενες δηλώσεις του για νέο κούρεμα

του ελληνικού χρέους φέτος.

«Δεν έγινα κατανοητός. Να επαναλάβω ότι δεν θα υπάρξουν άσχημα νέα από την Ελλάδα φέτος», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα.

Στην ερώτηση για τις υπερβολικές θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και τη μεγάλη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομικών απαντά πως «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση», ενώ αναφέρεται σε προσπάθεια να πληρώσουν περισσότερους φόρους οι έχοντες από τους φτωχότερους.

Σχετικά με την Κύπρο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για τους κίνδυνους χρεοκοπίας.

«Η κυπριακή χρεοκοπία δεν θα πρέπει καν να συζητείται, το φαινόμενο του ντόμινο στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ευρωζώνη θα ήταν ανυπολόγιστο», τόνισε.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Κύπρος μπορεί να σωθεί», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση της εφημερίδας Bild για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του και για τον περίφημο φάκελο με μια σφαίρα που δέχθηκε στο γραφείο του, απάντησε:

«Δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω πλέον σπορ, δεν βγαίνω πια έξω με φίλους. Δεν έχω καθόλου χρόνο για όσα με ευχαριστούν».

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια ομολογία του κ. Στουρνάρα αναφορικά με το δύσκολο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα