Στουρνάρας: Η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώνεται λίγο μετά τον Απρίλιο

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει μπει σε τελικό στάδιο και πως «θα έχει ολοκληρωθεί λίγο μετά τον Απρίλιο».

«Υπάρχει στενότητα στην αγορά, καθώς δεν έχουμε την επιθυμητή ρευστότητα», τόνισε ο υπουργός

απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει μπει στο τελικό στάδιο και μετά θα παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους». Συγκεκριμένα, επεσήμανε πως η ανακεφαλαιοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί λίγο μετά τον Απρίλιο.

Εξήγησε, στην συνέχεια, πως: «Η χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας δεν επαφίεται μόνο στον τραπεζικό κλάδο, προσπαθούμε να καταστήσουμε την αγορά ανταγωνιστική και ευέλικτη».

Επιπρόσθετα σε αυτά, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τους τομείς «ενέργειας, αιολικά ή φωτοβολταϊκά, διαχείρισης αποβλήτων, ακίνητα, υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια, τουρισμό και εξαγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες» και πως οι ενδιαφερόμενοι «θεωρούν προϋπόθεση να καλύπτεται η επένδυση από κανόνες διαφάνειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα