Στους οικονομικούς εισαγγελείς ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου

Στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος, προκειμένου να διερευνηθούν αμφιλεγόμενα στοιχεία της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Αγγελόπουλος στην πρώτη του κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι ήταν εκείνος που πήρε εντολή από τον Γιώργο Παπακωνσταντινου

να επεξεργαστεί το αρχικό CD της λίστας και να σημειώσει τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών προκειμένου να δοθούν για έλεγχο στο ΣΔΟΕ.

Είχε υποστηρίξει ακόμη ότι πράγματι σημείωσε 20 ονόματα που διέθεταν τις μεγαλύτερες καταθέσεις και στη συνέχεια διέγραψε το υλικό που είχε επεξεργαστεί, παραδίδοντας στον κ. Παπακωνσταντινου ό,τι ο ίδιος είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελόπουλος που κατέθεσε εχθές στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έκανε ο κ. Παναγιώτης Ρήγας παραδέχθηκε ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» δημιουργούσε ασφυκτικό κλοιό γύρω από τον πρώην υπουργό, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον πήρε τηλέφωνο για να του υπενθυμίσει τι είχε γίνει το 2010.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας φέρεται να είπε: «ο κ. Παπακωνσταντίνου με πήρε τηλέφωνο τον Νοέμβριο του 2012 για να πιστοποιήσει το γεγονός. Μου είπε: «τι κάνεις Γιώργο, πως είσαι; Αυτό με το οποίο είχες ασχοληθεί πριν από 2 χρόνια είναι αυτό που σου είχα δώσει τότε»» και πρόσθεσε «δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα με το τηλεφώνημα. Είχα στο μυαλό μου ότι είμαι άνεργος και ανασφάλιστος. Ουτε στο ΙΚΑ δεν μπορώ να ασφαλιστώ και ξαφνικά καταλαβαίνω ότι μου λέει πως θα είμαι και μάρτυρας κάποια στιγμή στην υπόθεση. Δεν μου είπε κάτι άλλο».

Στο μεταξύ, παρουσία δυο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών άνοιξε στην Προανακριτική Επιτροπή ο φάκελος με το cd που περιείχε το πρωτότυπο αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ που πήραν εκ νέου οι 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τον Δεκέμβρη από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα