Σύλληψη 46χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους με λαχνούς “μαϊμού”

Τη δική του «επιχείρηση» αποφάσισε να ανοίξει ένας επιτήδειος 46χρονος σε βάρος αρκετών πολιτών…

Έμπαινε στα σπίτια με το πρόσχημα ότι διοργάνωνε λαχειοφόρο αγορά για το μικρό άρρωστο παιδί του και πωλούσε λαχνούς, αλλά στην πραγματικότητα ο 46χρονος δράστης είχε σκοπό να κάνει κατόπτευση των χώρων για να αρπάξει οτιδήποτε μπορούσε.

Και φυσικά το δούλεμα δεν τελείωνε εκεί αλλά εμφανιζόταν για δεύτερη φορά να ενημερώσει τα θύματα του ότι κέρδισαν κάποιο δώρο και φυσικά να τα «ξαφρίσει»…

Με αυτόν τον τρόπο, στις 17 Νοεμβρίου πούλησε ένα λαχνό σε έναν 69χρονο στο Σκινιά του δήμου

Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου και την περασμένη Δευτέρα τον επισκέφτηκε ξανά λέγοντάς του ότι κέρδισε μια τηλεόραση.

Με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να διασταυρωθούν τα στοιχεία του, κατάφερε να του πάρει το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ενώ «βούτηξε» και 65 ευρώ μέσα από το σπίτι του άτυχου άνδρα..

Όταν διαπιστώθηκε η κομπίνα, ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς των τμημάτων Αρκαλοχωρίου και Πύργου, συνελήφθη και στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι στην ίδια περιοχή είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο έναν 75χρονο και μια 76χρονη.

Στη έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, κατασχέθηκαν δυο μπλοκ λαχειοφόρου αγοράς για την οποία δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια.

Ο έξυπνος κλέφτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για απάτη, υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση του νόμου περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα