Συνελήφθη 21χρονος για εκβιασμό ανήλικης μέσω Facebook

Με κατηγορία διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού, εκβιασμού και παραβίαση προσωπικών δεδομένων συνελήφθη ένας 21χρονος από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με θύμα του μία ανήλικη κοπέλα.

Η 15χρονη Ελληνίδα που είναι κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, πριν από ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί στο Facebook με έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος της ζήτησε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της. Η ανήλικη του έστειλε κάποιες φωτογραφίες της αλλά όταν αρνήθηκε να του στείλει περισσότερες, εκείνος άρχισε να την εκβιάζει ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες.

Η 15χρονη υπέκυψε στον εκβιασμό καθώς φοβήκε από τις απειλές του άνδρα και του έστειλες περισσότερες φωτογραφίες καθώς και βίντεο.

Όμως μετά από λίγο διάστημα ο 21χρονος άρχισε να την απειλεί ξανά με αποτέλεσμα το κορίτσι να του στείλει και άλλες φωτογραφίες, τότε ο 21χρονος παραβίασε το προφίλ της στο Facebook και ανάρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα την απειλούσε τηλεφωνικά ότι θα πάει στο σπίτι της με φίλους του και θα την χτυπήσει.

Όταν έγινε γνωστό το γεγονός από την μητέρα της ανήλικης τότε, υπέβαλλε υπόμνημα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας την όλη υπόθεση, ενώ επίσης ανέφερε τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε το 15χρονο θύμα λόγω του περιστατικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα