Συνελήφθη στην Νέα Υόρκη ο άνδρας που έσπρωξε στις ράγες του τρένου τον 58χρονο

Σοκ έχει προκαλέσει η «σκηνή» που συνέβη σε σταθμό της Νέας Υόρκης όταν δύο άνδρες για άγνωστους λόγους πιάστηκαν στα χέρια.

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία χωρίς δικαίωμα εγγύησης απαγγέλθηκαν χθες, Τετάρτη, στον Νεοϋορκέζο, επειδή έσπρωξε τον 58χρονο άνδρα την ώρα που λογομαχούσαν  μπροστά από τις ράγες του τρένου που πλησίαζε εκείνη την ώρα.

Το ερώτημα πάντως είναι, γιατί κανένας δεν έσπευσε να βοηθήσει, ενώ παράλληλα στο μάτι του κυκλώνα μπήκε η ταμπλόιντ «New York Post» που δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία.

Ο

30χρονος Ναϊμ Ντέιβις κρατείται τώρα χωρίς δικαίωμα εγγύησης μέχρι να εμφανιστεί εκ νέου στο δικαστήριο που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου.

Το περιστατικό της Δευτέρας, το οποίο έχει απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό, έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της Νέας Υόρκης που μετακινούνται με το μετρό και συχνά σπρώχνονται μέσα στην πολυκοσμία από αγνώστους στην αποβάθρα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά με τον υπόγειο.

Ο Ντέιβις κατηγορείται ότι έσπρωξε τον 58χρονο Κι-Σουκ Χαν στις ράγες ενός τρένου στον σταθμό του υπόγειου σιδηροδρόμου 49th Street.

Αρχικά εξετάστηκε από την αστυνομία την Τρίτη και στην κατάθεσή του είπε ότι ενεπλάκη στο περιστατικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Πολ Μπράουν.

Όμως ένα ερασιτεχνικό βίντεο έρχεται να ταράξει τα νερά καθώς εμφανίζει τον Ντέιβις και τον Χαν να διαπληκτίζονται προτού ο τελευταίος πέσει στις ράγες.

«Μου επιτέθηκε πρώτος. Με άρπαξε», είπε χθες στους δημοσιογράφους ο Ντέιβις την ώρα που μεταφέρονταν στη φυλακή.

Δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού PIX11, ρώτησε τον Ντέιβις αν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Χαν κι εκείνος απάντησε όχι.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν δήλωσε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι ο Ντέιβις «παραδέχθηκε πως σήκωσε το θύμα στον αέρα και πήρε φόρα ακουμπώντας τον τοίχο πίσω του» πριν τον ρίξει στις ράγες.

Η οικογένεια του Χαν συντετριμμένη περιγράφει τον άτυχο άνδρα ως στοργικό πατέρα που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από τη Νότια Κορέα πριν από 25 χρόνια σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Ο φωτορεπόρτερ που τράβηξε τις φωτογραφίες του Χαν πεσμένου στις ράγες του τρένου δήλωσε ότι βρισκόταν πολύ μακριά ώστε να μπορέσει να τον βοηθήσει.

Ο Ρ. Όμαρ Αμπάσι, φωτογράφος-συνεργάτης της ταμπλόιντ «New York Post», είπε ότι τράβηξε γρήγορα δεκάδες φωτογραφίες ώστε με το φλας της μηχανής του να κινητοποιηθεί ο οδηγός της αμαξοστοιχίας και ότι ο ίδιος βρισκόταν πολύ μακριά.

Όπως όμως ήταν φυσικό, το τρένο δεν πρόλαβε να σταματήσει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το τρένο παρέσυρε και σκότωσε τον Χαν.

«Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, και αν είχα μπορέσει θα είχα τραβήξει μακριά τον κύριο Χαν», δήλωσε ο Αμπάσι στην εκπομπή του NBC, «Today».

Η Post έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο εξαιτίας των προκλητικών τίτλων και ρεπορτάζ της. Υπό τον τίτλο «ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ», η φωτογραφία απεικόνιζε τον Χαν να προσπαθεί να ανέβει στην αποβάθρα του

Keywords
Τυχαία Θέματα