ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Δένδια στον συνδικαλιστικό νόμο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνάντηση με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων(ΠΟΑΣΥ), βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την κατάργηση, όπως λένε, της απλής αναλογικής από τον συνδικαλιστικό νόμο που διέπει την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνάντηση στο ζήτημα της περικοπής του εφάπαξ βοηθήματος των αστυνομικών που χορηγεί το Ταμείο Προνοίας του ΤΕΑΠΑΣΑ, παρά το γεγονός, όπως επισημάνθηκε, ότι το ταμείο δεν αντιμετωπίζει

πρόβλημα βιωσιμότητας.

Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της κατάργησης της απλής αναλογικής από τον συνδικαλιστικό νόμο που διέπει την Αστυνομία, μέσω του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση της απλής αναλογικής στον συνδικαλιστικό νόμο της Αστυνομίας γίνεται στα πλαίσια περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, με απώτερο σκοπό την τρομοκράτηση των αστυνομικών. Ο υπουργός, υποστηρίζουν, αποσκοπεί στην φίμωση της πολυφωνίας και της αντίδρασης των αστυνομικών, για να απομονώσει την ΕΛ.ΑΣ. από την κοινωνία και να την χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων.

Στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Διακάκη, Στάθης Παναγούλης και ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος Μαυρόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα