Σύσκεψη με Σαμαρά στο Μαξίμου για απεργία στο Μετρό

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09.00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση την οποία θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, μετά τη νέα όξυνση που παρατηρείται από το πρωί στο μέτωπο των απεργών του Μετρό, με τα αμαξοστάσια να μετατρέπονται σε… οχυρά.

Στο

Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος και θα συζητήσει με τον Πρωθυπουργό όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, ώστε να αποφασιστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” , με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δεν άφησε περιθώρια, σημειώνοντας με νόημα ότι “κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο”, ενώ σχολίασε ότι οι απεργοί του Μετρό δείχνουν να αισθάνονται ότι δεν τους αφορά η κρίση και οι θυσίες που καλείται να κάνει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει δώσει η κυβέρνηση στους απεργούς, γι’ αυτό και στην πρωινή σύσκεψη θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα, δηλαδή το αν θα υπάρξουν απολύσεις των συνδικαλιστών, αν θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, ή αν θα επιδιωχθεί κάποια άλλη λύση.

Οι απεργοί του Μετρό από την πλευρά τους είναι οχυρωμένοι στα αμαξοστάσια, και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, ενώ σχολιάζουν με νόημα ότι η κυβέρνηση δεν συνομιλεί απευθείας μαζί τους, παρόλο που έχουν ζητήσει συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα