Τα ανοιχτά μέτωπα στη σύσκεψη των αρχηγών

Υπό τη σκιά των απεργιακών κινητοποιήσεων, την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο και όπου αναμένεται να καταβληθούν προσπάθειες για να επέλθει συμφωνία για τον κοινοτικό προυπολογισμό πραγματοποιείται σήμερα η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Με την ολοκλήρωση της Συνόδου την Παρασκευή η Αθήνα θα γνωρίζει το κατά πόσο θα μπορέσει να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα των απεργών ή τουλάχιστον να προχωρήσει σε μερικές

ρυθμίσεις που θα τους ανακουφίσουν και θα εκτονώσουν την κατάσταση.
Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε άμεση επιστράτευση των ναυτεργατών αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει και που ξεκίνησε με την επιστράτευση των απεργών στα ΜΜΜ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παραδέχονται πως η περίπτωση των ναυτεργατών είναι διαφορετική και κατανοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με δεδομένο ότι πολλοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί ο αποκλεισμός των νησιών της χώρας και να συνεχίσουν τα προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις όσο και στην τροφοδοσία της αγοράς.

Παρά την επιστράτευση πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια να βρεθούν λύσεις σε συμφωνία και με τους εργοδότες των ναυτεργατών.
Διαφορετικό είναι το κλίμα όσον αφορά τους αγρότες με την κυβέρνηση να σπεύδει να διαμηνύσει πως δεν θα επιτρέψει το κλείσιμο των δρόμων.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως παρακολουθούν πολύ στενά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης και θεωρούν πως οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν κυρίως από την Κουμουνδούρου με στόχο να πληγεί η κοινωνική συνοχή και κατά συνέπεια η κυβέρνηση.

Δεν είναι εξάλλου τυχαία η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες βράδυ ο Γιάννης Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ , σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό.
Στη σημερινή συνάντηση φυσικά θα γίνει μια γενική επισκόπηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα θα τεθεί και πάλι το θέμα της δημιουργίας ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας για τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα