Τα έργα των υποψηφίων του βραβείου ΔΕΣΤΕ

Τα έργα των φετινών υποψηφίων του βραβείου ΔΕΣΤΕ θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το φιλότεχνο κοινό, στο πλαίσιο της έκθεσης που φιλοξενείται στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι). Οι έξι καλλιτέχνες που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν του στον εικαστικό αυτό θεσμό, που διεξάγεται για όγδοη χρονιά, είναι οι: Μαρία Θεοδωράκη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Michail Pirgelis, Κώστας Σαχπάζης,

Αλέξανδρος Τζάννης, και Μαριάννα Χριστοφίδου.

Η συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του μουσείου αποσκοπεί στην ανάδειξη μίας ανερχόμενης γενιάς καλλιτεχνών και στην επαφή του κοινού με τη σύγχρονη δημιουργία. Η επιλογή του νικητή του βραβείου ΔΕΣΤΕ γίνεται από μία διεθνή, εξαμελή κριτική επιτροπή και το αποτέλεσμα πρόκειται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια τελετής απονομής που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής του βραβείου λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.
Η κριτική επιτροπή του βραβείου ΔΕΣΤΕ 2013 αποτελείται από τους: Δάκη Ιωάννου (πρόεδρο του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ), John Bock (καλλιτέχνη), Bice Curiger (επιμελήτρια της Kunsthaus Zurich, Ζυρίχη), Daniel Birnbaum (διευθυντή του Moderna Museet, Στοκχόλμη), Michael Ringier (συλλέκτη) και Beatrix Ruf (διευθύντρια και επιμελήτρια της Kunsthalle Zurich, Ζυρίχη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βραβείο ΔΕΣΤΕ θεσμοθετήθηκε το 1999 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε έναν Έλληνα ή Κύπριο καλλιτέχνη, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα