Τα (φημολογούμενα) “όχι” της τρόικας και το (επίσημο) “όχι” του Στουρνάρα

Την ώρα που… χορεύει η σχετική φημολογία για “δύσκολες” διαπραγματεύσεις του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, και δυο ηχηρά “όχι” από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών, αναφορικά με την… κατανόηση για τις απολύσεις στο δημόσιο και τη διευκόλυνση των

νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν πραγματική δυσκολία στην αποπληρωμή των δανείων τους, ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα αυτό, αρνήθηκε… τα πάντα.

“Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για το Eurogroup και για τον πρώτο κύκλο συζητήσεων με την τρόικα. Ακόμη τα θέματα είναι ανοιχτά, μέχρι που θα τα κλείσουμε. Νομίζω ότι θα πάρουμε τη δόση του Μαρτίου”, ήταν τα λόγια του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η προώθηση της διαθεσιμότητας στο δημόσιο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς επίσης και ότι σε αυτό ακριβώς το σημείο επικεντρώνονται οι πιέσεις από την πλευρά των επικεφαλής της τρόικας, έσπευσε ωστόσο να διαψεύσει ότι υπάρχει εμπλοκή με το θέμα των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων.

“Όχι, δεν υπάρχει εμπλοκή” , ήταν η ξεκάθαρη απάντησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα