“Θα ανακάμψει η Χρυσή Αυγή”, λέει το 43%

Την εκτίμηση ότι η Χρυσή Αυγή θα ανακάμψει, μετά την επιχείρηση εξάρθρωσής της που βρίσκεται σε εξέλιξη με τις συντονισμένες ενέργειες της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, διατυπώνει το 43%, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας “Alco” για το “Πρώτο Θέμα”.

Από την άλλη, το 39% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η εθνικιστική οργάνωση του Νίκου Μιχαλολιάκου, που διώκεται ως εγκληματική οργάνωση, δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δραματικές επιπτώσεις των τελευταίων εξελίξεων.

Το

68% των πολιτών θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, ενώ το 66% τη θεωρεί επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, και το 64% υποστηρίζει ότι είναι σωστή η απόφαση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.

Σε επίπεδο εκτίμησης πρόθεσης ψήφου, η Χρυσή Αυγή υποχωρεί στο 7,2%, παραμένει ωστόσο τρίτο κόμμα, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 25,8% και τον ΣΥΡΙΖΑ με 24,8%, ενώ είναι μπροστά από το ΠΑΣΟΚ (7%), τους Ανεξάρτητους Έλληνες (5,7%), το ΚΚΕ (5,3%) και τη Δημοκρατική Αριστερά (4,4%).

Στο ερώτημα περί της πρωθυπουργικής “αξιοπιστίας”, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 35% και ο Αλέξης Τσίπρας 24%, ενώ ο “κανένας” βρίσκεται στο 41%.

Το 63% των πολιτών τάσσεται κατά της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ το 30% δηλώνει ότι είναι υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα