Θεοχάρης: Λιγότεροι από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ-1 τόνισε ότι λιγότεροι από 500.000 άτομα δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ για την περίπτωση παράτασης επισήμανε ότι αυτήν την απόφαση θα τη λάβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

«Υπολογίζω ότι γύρω στους 4.800.0000 – 5.000.000 έχουν πληρώσει, που σημαίνει

ότι λιγότερο από 500.000 απομένουν», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τους, απάντησε ότι η σχετική απόφαση δεν είναι δική του αρμοδιότητας, προσθέτοντας πάντως πως «σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση».

Με αφορμή τον συνωστισμό που παρατηρείται στις εφορίες και το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι φορολογούμενοι να παραλάβουν κλειδάριθμο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε ότι δεν θα τους επιβληθεί κανένα πρόστιμο και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες περί αλλαγής του καθεστώτος συλλογής αποδείξεων για το 2014, είπε ότι όσα ακούγονται «είναι φτιαγμένα από τη φαντασία» και κάλεσε τους πολίτες να «μαζεύουν όλες τις αποδείξεις, όπως έκαναν και το 2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα