Θύμα των αγορών ο Μπερλουσκόνι

Σε συνέντευξή του που προβλήθηκε σήμερα από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας, δικής του ιδιοκτησίας, ο Silvio Berlusconi, ο οποίος ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία της χώρας κατά τις προσεχείς εκλογές, παρουσίασε εαυτόν ως θύμα των spreads και ξένων κύκλων που επιθυμούν να αποτρέψουν την επάνοδό του στην εξουσία.

Ο

Berlusconi προειδοποίησε ότι θα διεξάγει σκληρή προεκλογική εκστρατεία με κύριο αντίπαλο το διεθνές χρηματοπιστωτικό κύκλωμα, το οποίο αποκαλεί εχθρό των τίμιων Ιταλών. «Γιατί μας ενδιαφέρει το spread; Το spread είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιήθηκε για να ρίξει την κυβέρνησή μου τον περασμένο Νοέμβριο», είπε, μεταξύ άλλων, ο Berlusconi, ενώ δεν απέφυγε να συμπεριλάβει την εκ νέου άνοδο του επιτοκίου δανεισμού αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, στα πλαίσια της διεθνούς αυτής συνομωσίας. Τα σχόλια αυτά προστίθενται σε προηγούμενα, σύμφωνα με τα οποία τα «γερμανοκεντρικά» μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε ο Mario Monti για να ικανοποιήσει τις αγορές, επέφεραν την ύφεση στην Ιταλία που πλήττει τον καθημερινό πολίτη.

Ο νυν Πρωθυπουργός Monti, μιλώντας σήμερα στην ιταλική τηλεόραση, προειδοποίησε από τη μεριά του τους συμπατριώτες του να μην απατώνται για την ύπαρξη μαγικών δήθεν λύσεων, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο ιταλικός λαός έχει πια ωριμάσει και κατανοεί την ανάγκη της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο Berlusconi πάντως, είναι προφανές ότι δεν συμμερίζεται αυτή την εκτίμηση και συνεχίζει να επενδύει στην «μετοχή» που πουλάει καλύτερα σε κάθε προεκλογική περίοδο, σε όλες τις μεριές του πλανήτη: στον λαϊκισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα