Τι απάντησε η Μέρκελ στον Ομπάμα για ζώνη ελεύθερων συναλλαγών

Θετική εμφανίζεται η γερμανική κυβέρνηση στην πρόταση του Προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama, κατά την χθεσινοβραδινή του ομιλία, για την δημιουργία ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

Ο Stephen Seibert, εκπρόσωπος της Angela Merkel, εξέφρασε την ελπίδα της Γερμανίας οι διαπραγματεύσεις επί τούτου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό.

Θυμίζουμε ότι ο Barack Obama έκανε λόγο για εκτενή εμπορική και επενδυτική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, όπως είπε ο Seibert, είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ως τα μισά της χρονιάς, ώστε το σχέδιο να αρχίσει εφεξής να μπαίνει σε εφαρμογή.

Ομοίως θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Πρόεδρός της Jose Manuel Barroso σε συνέντευξη τύπου τοποθέτησε χρονικά την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο, όταν και θα αναλάβει η Ιρλανδία την Προεδρία της Ε.Ε. Εκτίμησε ότι το σχέδιο παράσχει ασφάλεια στις επιχειρήσεις, δεδομένης της αποφασιστικότητας που επιδεικνύουν οι δύο πλευρές ώστε να ενισχύσουν τις οικονομίες τους. Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Κομισιόν θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτατα και χαρακτήρισε την κυοφορούμενη εμπορική συμφωνία ως την μεγαλύτερη που έχει διαπραγματευθεί ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα