Το CDU ανέμενε την αποτυχία του Eurogroup …

Ο ομιλητής του CDU για δημοσιονομικά θέματα, Norbert Barthle, δήλωσε μετά την αποτυχημένη έκβαση των διαπραγματεύσεων του Eurogroup, ότι ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του χρέους.

Συγκεκριμένα, ο Barthle, δεδομένων και των σεναρίων που διέρρευσαν ως προς την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ένιωσε την ανάγκη να διαψεύσει εκ νέου ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους: «Ένα κούρεμα

χρέους θα είχε τρεις συνέπειες, που δεν θέλουμε», δήλωσε στην γερμανική ραδιοφωνία. «Πρώτον θα μας κόστιζε χρήματα, δεύτερον θα έστελνε ένα μοιραίο μήνυμα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και τρίτον θα είχε επιπτώσεις στον προϋπολογισμό», είπε ο ειδικός του CDU, ενώ πρόσθεσε ότι στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας δεν επιτρέπεται να δίνει δάνεια και εγγυήσεις που κινδυνεύουν να μην επιστραφούν.

Παράλληλα, ο Barthle υποστήριξε ότι η αποτυχία των συνομιλιών στο Eurogroup δεν θα πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη: «Ήταν αναμενόμενο, ότι θα ήταν δύσκολο. Ούτε η τρόικα δεν συμφωνούσε με τον εαυτό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα