Το Reuters “θυμήθηκε” τη διαφθορά στην Ελλάδα, λόγω ΕΟΤ

Το πρκατορείο Reuters αναφέρεται σήμερα στο σκάνδαλο που ξέσπασε στον ΕΟΤ, με τίτλο “Η Ελλάδα αποκαλύπτει απάτη στον τουρισμό, ψάχνει τρύπα εκατομμυρίων”.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τρία άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα υπεξαίρεσης χρημάτων του ΕΟΤ, και το υπουργείο Οικονομικών ερευνά

τις καταγγελίες για “μαύρη τρύπα” 12 εκατομμυρίων ευρώ στα λογιστικά του Οργανισμού.

Ο τουρισμός, συνεχίζει η αναφορά, είναι μια από τις λίγες οικονομικές δραστηριότητες που έχουν αποιμείνει σε μια Ελλάδα σε κρίση, και μπορούν να φέρουν στη χώρα έσοδα, και ο ΕΟΤ έχει την ευθύνη για διαφημιστικές καμπάνιες προώθησης του τουριστικού προϊόντος.

Με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου στον ΕΟΤ, το Reuters… ξαναθυμήθηκε τη διαφθορά στην Ελλάδα, και κάνει λόγο για έλλειψη λογοδοσίας από την πλευρά των πολιτικών οι οποίον αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης.

Σημειώνει ότι η Ελλαδα έχει καταταγεί στην τελευταία θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο καταπολέμησης της διαφθοράς, σημειώνει ωστόσο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει δεσμευτεί για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, που εξοργίζουν πολίτες οι οποίοι δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα