Το Άμπου Ντάμπι ξεπέρασε το Ντουμπάι‏

Το Αμπού Ντάμπι έχει ξεπεράσει το Ντουμπάι ως την πιο ζωντανή πόλη της Μέσης Ανατολής, όσον αφορά την ανάπτυξη στα εμπορικά κέντρα, καθώς εννέα μεγάλα εμπορικά με καταστήματα λιανικής πώλησης βρίσκονται υπό κατασκευή.

Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει σήμερα 825.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια συμβουλευτική εταιρεία CBRE.

Αυτοί οι εμπορικοί χώροι τοποθετούν το Αμπού Ντάμπι δέκατο στην κατάταξη των κορυφαίων πόλεων του κόσμου για την κατασκευή

εμπορικών κέντρων, ενώ το Ντουμπάι βρίσκεται στην 25η θέση.

«Στη Μέση Ανατολή, το Αμπού Ντάμπι βρίσκεται πιο ψηλά στην κατάταξη από το Ντουμπάι, όσον αφορά την ανάπτυξη της αγοράς στην περιοχή, καθώς σε 825.000 τ.μ. είναι υπό κατασκευή εννέα εμπορικοί χώροι,” ανέφερε ο υπεύθυνος της εταιρείας CBRE, σε μια έκθεση για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου.

«Και οι δύο πόλεις έχουν δει τεράστια αύξηση στην οικονομία τους και αυτό οφείλεται εν μέρει στα εμπορικά κέντρα, αλλά και στην ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία. Το τελευταίο διάστημα τα νέα εμπορικά κέντρα έχουν γίνει τα μεγαλύτερα αξιοθέατα αναψυχής».

Τα εμπορικά κέντρα που είναι υπό κατασκευή στο Abu Dhabi περιλαμβάνουν το Yas Mall, το Mall στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Galleria στο Al Maryah Island. Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη μερικά από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του κόσμου, ενώ περιλαμβάνει και το εμπορικό κέντρο Dubai Mall και το Mall of the Emirates.

Keywords
Τυχαία Θέματα