Το “δεξί χέρι” του Χριστόδουλου είδε τον Βαρθολομαίο

Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές… Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που είχαν στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θωμάς Συνοδινός.

Ο “πατέρας Θωμάς” όπως τον γνωρίζουν όλοι, υπήρξε ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου,

βρέθηκε δηλαδή ουσιαστικά “απέναντι” στο Φανάρι, τη δύσκολη περίοδο μετά το 2004, όταν η Μονή Πετράρχη και το Πατριαρχείο βρίσκονταν σε “εμπόλεμη” κατάσταση, με αφορμή τη δικαιοδοσία επί των λεγόμενων Νέων Χωρών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός πάντως είναι μια προσωπικότητα που χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ την περίοδο της κόντρας Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου είχε διαδραματίσει εκτονωτικό ρόλο.

Στο Φανάρι βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνος την περίοδο βρισκόταν απέναντι στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα ωστόσο θεωρείται από τους Ιεράρχες που έχουν εξαιρετική επαφή με τον κ. Βαρθολομαίο.

Keywords
Αναζητήσεις
θωμας συνοδινος
Τυχαία Θέματα
“δεξί ”, Χριστόδουλου, Βαρθολομαίο,“dexi ”, christodoulou, vartholomaio