Το mea culpa του Δένδια για τη Χρυσή Αυγή

Ένα πολιτικό mea culpa για το θέμα της Χρυσής Αυγής, λέει ο αρμόδιος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”.

Ο κ. Δένδιας, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των τελευταίων εξελίξεων, με τη συντονισμένη επιχείρηση της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής,

παραδέχεται ότι “το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας επέδειξε για μεγάλο χρονικό διάστημα οιονεί αμηχανία”, αρνείται ωστόσο ότι υπήρξε ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη βία που ασκούσε εδώ και καιρό η Χρυσή Αυγή.

Απ’ την άλλη, ο Νίκος Δένδιας εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο καλεί να απομονώσει τα άκρα, τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να θεωρηθεί στο σύνολό του, άκρο.

“Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει.

Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι «άκρο», αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχθεί κάποιος. Ειδικά αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού.

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Και να πορευτεί πραγματικά ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέχοντας στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Αυτό είναι που πρέπει να κάνει”, δηλώνει ο Νίκος Δένδιας.

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται και στο θέμα των καταγγελιών για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο”, επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα