Το όπλο του Μπιν Λάντεν στο… μουσείο της CIA

Στο θρυλικό “μυστικό” μουσείο της CIA στο Λάνγκλεϊ φέρεται να εκτίθεται μεταξύ άλλων το όπλο ΑΚ-47, σοβιετικής κατασκευής που είχε μαζί του ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, στην τελευταία και μοιραία για τον ίδιο μάχη που έδωσε με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων SEALs των ΗΠΑ, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, στις 2 Μαϊου του 2011.

Το

όπλο του “σεϊχη του τρόμου” το κουβάλησαν μαζί τους στις Ηνωμένες Πολιτείες οι άνδρες των SEALs και… το απέθεσαν στο μουσείο της CIA, εκεί όπου δεν επιτρέπεται σε κοινούς θνητούς να πλησιάσουν, ενώ μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόταν ούτε καν η λήψη video από τα εξουσιοδοτημένα στελέχη της Υπηρεσίας που είχαν το δικαίωμα να φτάσουν στα… άδυτα του Λάνγκλεϊ.

Η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν είχε βάλει τέλος στον κύκλο του τρόμου που άνοιξε για τους Αμερικανούς με την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Ή τουλάχιστον… έτσι νόμιζαν στην υπερδύναμη, αφού και χωρίς τον φυσικό ηγέτη και ιδρυτή της, η Αλ Κάιντα παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα