Το παρασκήνιο στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών για τον “γκρεμό”

Πλούσιο παρασκήνιο μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για όσα συνέβησαν στις κλειστές συνεδριάσεις των μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προτού ο επικεφαλής τους Έρικ Κάντορ δηλώσει δημοσίως ότι αντιτίθεται στη χθεσινή συμφωνία της Γερουσίας.

Ο Κάντορ λοιπόν, δεν είπε ποτέ στο εσωτερικό της σύσκεψης ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία της Γερουσίας, εξέφρασε ωστόσο τη σθεναρή

αντίθεσή του προς αυτήν. Ο επικεφαλής της Βουλής, Ρεπουμπλικανός Τζον Μπένερ, εμφανίστηκε εξίσου αρνητικός, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι περιμένει την ετυμηγορία των συναδέλφων του, χωρίς να θέλει να τους επηρεάσει.

Η εκτίμηση των πολιτικών αναλυτών είναι ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την ψηφοφορία για την οποία πιέχουν οι Δημοκρατικοί δια της Νάνσι Πελόζι, φοβούμενοι τον εσωτερικό διχασμό, που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε υπερψήφιση της συμφωνίας, με τις ψήφους και των Δημοκρατικών.

Εφόσον άλλωστε δεν πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, ή το αποτέλεσμά της είναι αρνητικό για τη συμφωνία της Γερουσίας, η τελευταία θα πάψει να ισχύει μετά από 48 ώρες, όταν και θα εκπνεύσει η θητεία των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Πολ Ράιαν, υποψήφιος Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ, παρέμεινε σιωπηλός και δεν είπε τη γνώμη του. Πόσο μάλλον, δεν “έσπρωξε” τα πράγματα στην κατεύθυνση της αποδοχής της συμφωνίας που επετεύχθη στη Γερουσία χθες.

Keywords
Τυχαία Θέματα