Το τέλος των… CDS για την ελληνική χρεοκοπία

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν “Inception”,  με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, που προβλήθηκε το 2010, αποτελεί ένα διαχρονικό και κραυγαλέο παράδειγμα της δύναμης που μπορεί να έχει μια ιδέα, αν καρφιτσωθεί στο μυαλό κάποιου. Όχι φυσικά τυχαία, αλλά μεθοδικά και με απώτερους σκοπούς, από κάποιον άλλο.

Η δύναμη μιας… σκηνοθετημένης ιδέας λοιπόν, είναι εξαιρετικά πολλαπλασιαστική. Ειδικά όταν το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι μαθημένο να λειτουργεί σύμφωνα με το θυμικό του. Να άγεται από την ψυχολογία της στιγμής, και να αδυνατεί να διαβάσει καθαρά, πόσο μάλλον να αναλύσει, τα πραγματικά δεδομένα

με τα οποία οφείλει να πορευτεί.

Η μεγαλύτερη πολιτική και εθνική νίκη της Ελλάδας στο Eurogroup που ολοκληρώθηκε το πρωί είναι το… ξεκαρφίτσωμα μιας σκηνοθετημένης ιδέας που συμβαδίζει με την εθνική διαδρομή του τόπου τα δυο τελευταία χρόνια: Του φόβου, αν όχι της βεβαιότητας χρεοκοπίας, που αξιοποιήθηκε από συμφέροντα για να διαιωνίζεται η “μη λύση”. Και την ίδια στιγμή, να ποντάρουν τα συμφέροντα αυτά στα CDS της χρεοκοπίας μιας χώρας, εξέλιξη πρωτοφανή για τον σύγχρονο, θεωρητικά πολιτισμένο κόσμο, και μάλιστα όχι εν καιρώ πολέμου. Τραγική αθλιότητα.

Η απόφαση του Eurogroup “διαβάστηκε” όπως θα έπρεπε από τους διεθνείς κερδοσκόπους και τους… εσωτερικούς συνεργάτες τους. Το κρίσιμο θα είναι να διαβαστεί ακριβώς έτσι και από την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Και είναι στο χέρι μας να διορθώσουμε τις ατέλειες του μέλλοντος που έρχεται. Ώστε στη συνέχεια να το ανατρέψουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα