Το τεντωμένο σχοινί των απεργιών (του δημοσίου)

Το στοίχημα των συνδικαλιστικών ηγεσιών με την επιτυχή διοργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων, είναι και πάλι σήμερα στο τραπέζι, στο περιθώριο της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά των απολύσεων και της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας στον δημόσιο τομέα.

Με τη σύμπραξη και της ΓΣΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για αύριο Τετάρτη

είναι προγραμματισμένο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18.00 το απόγευμα.

Λόγω των σημερινών συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός από τις 10 το πρωί, ενώ προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν με τις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι δάσκαλοι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρη απεργία, χθες και σήμερα, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, 48ωρες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και οι εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ σήμερα και αύριο λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας.

Mε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα και αύριο, οι πλοηγικές υπηρεσίες στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων προσδοκούν μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο, σε συνέχεια της επιτυχίας του συλλαλητηρίου της προηγούμενης εβδομάδας, ώστε να μείνει ζωντανό το “κίνημα” κατά των κυβερνητικών πολιτικών, και το επόμενο διάστημα να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα