Το τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα

Η ανισότητα «δεν αντέχεται»! Δεν είναι δυνατόν Έλληνες και Κύπριοι να έχουν μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία από έναν Γερμανό ή έναν Ολλανδό, την ώρα που οι δύο χώρες βρίσκονται «υπό επιτροπεία» για τις αποδόσεις της οικονομίας τους και παράλληλα να ζητείται από τους βορειοευρωπαίους να «σώσουν» τις χώρες αυτές από την πτώχευση.

Το γεγονός ότι η κουλτούρα των Ελλήνων είναι τέτοια δεν απσχόλησε κανέναν. Να δεχτούμε ότι οι εταίροι

μας δεν γνωρίζουν. Οι πολιτικοί μας δεν είναι σε θέση να τους πληροφορήσουν;

Στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, η οικογένεια αποτελεί «ύψιστο αγαθό». Τα μέλη της είναι άρρηκτα συνδεδεμένα το ένα με το άλλο. Οι γονείς δεν παύουν να ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους μετά τα 18 και τα παιδιά συμμερίζονται την υπερηλικίωση των γονέων τους και κάθε παρενέργεια (αρρώστια ή κάτι άλλο) που ακολουθεί ως φυσική συνέπεια.

Η Ελληνορθόδοξη πίστη, όσο κι αν έχει χαλαρώσει για πολλούς, είναι ακόμη στα μέγιστα επίπεδα σε σύγκριση με τους περισσότερους εταίρους μας. Η διδιασκαλία και το νόημα της θρησκείας μας κρατά συνδεδεμένες τις οικογένειες.

Κάθε επιφερόμενη αλλαγή από την «πολιτισμένη» δύση, φιλτράρεται από τους Έλληνες. Έτσι, ακόμα και αν ο 18χρονος βρει δικό του σπίτι, δεν αποξενώνεται από την οικογένειά του. Πάντα επικοινωνεί, έρχεται σε επαφή παραπάνω από μια φορά το χρόνο.

Με λίγα λόγια καλό είναι να τους επισημάνει κάποιος πως ο Έλληνας είναι Νοικοκύρης. Πρώτα φροντίζει να έχει ένα σπίτι να στεγάσει την οικογένειά του και έπειτα ψάχνει για ταξίδια, φρου φρου και αρώματα. Η «εστία», με τον αρχαϊκό όρο της έννοιας, είναι έμφυτη ανάγκη σε κάθε Έλληνα. Επομένως η απόκτηση ενός σπιτιού αποτελεί πρωταρχικό στόχο της πλειψηφίας των Ελλήνων.

Αυτό έχει προκαλέσει την Ευρώπη! Είναι αδιανόητο ο «φτωχός» Έλληνας να έχει σπίτι δικό του και ο Γερμανός «κυριάρχος» να βρίσκεται στο νοίκι. Ή ακόμα ο Έλληνας να κληρονομεί ένα και δυο σπίτια ενώ αυτός να μην έχει …τούβλο στην κατοχή του.

Πού θα «βαρέσουμε» λοιπόν; Στην ακίνητη περιουσία. Πάρε κάθε χρόνο φόρους λοιπόν στα ακίνητα… (σχ. 3,5 εκ. € το χρόνο). Θα το πείς «χαράτσι», «ενιαίο τέλος», «τακτοποίηση» κλπ; Όπως θες πες το Έλληνα… θα πληρώσεις… κάτι που έχεις ήδη πληρώσει, θα το ξαναπληρώσεις… Αφού δέχτηκες να πάρεις δάνειο χωρίς να σκεφτείς τους όρους που στο έδωσα, τώρα θα σου πάρω το σπίτι… Μπορείς και πληρώνεις τους φόρους; Συνέχισε λοιπόν και μη μιλάς!

Υ.Γ.: Μιλάω πάντα για τη συντριπτική πλειοψηφία… τη νοοτροπία και την κουλτούρα του μέσου Έλληνα. Τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο ζωής.

Keywords
Τυχαία Θέματα