Τόμσεν: Μεγαλύτερη προσπάθεια για τη φοροδιαφυγή

Ο Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε και αυτός για τη συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση, ενώ στάθηκε στις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να γίνουν στη δημόσια διοίκηση, στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και στην μείωση των τιμών.

Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα της ομλίας του στο συνέδριο του Economist:

«Επιβεβαιώνω όσα είπε ο υπουργός ότι σήμερα το πρωί καταλήξαμε σε συμφωνία για τις τρέχουσες συζητήσεις που αφορούσαν την επανεξέταση του προγράμματος. Αυτό θα ανοίξει δρόμους για περαιτέρω βήματα».

«Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής. Η Ελλάδα έχει τα εργαλεία να το καταφέρει, δεν είναι τεχνικό το θέμα. Το θετικό είναι ότι υπάρχει πολιτική βούληση».

«Υπάρχει καλή πιθανότητα παράτασης της δανειακής εξόφλησης και μπορούν οι τράπεζες σιγά σιγά να εξισορροπούν τους ισολογισμούς τους».

«Για όσους αμφισβητείτε τη βούληση της Ευρώπης να δράσει, θα πω ότι αυτό το δείτε πολύ σύντομα. Η Ευρώπη έχει ήδη δαπανήσει 185 δισ. ευρώ σε μια οικονομία όπως αυτή της Ελλάδας. Οι ευρωπαίοι εταίροι θα κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να συνεχιστεί το πρόγραμμα παρά τις δυσκολίες. Νομίζω πως το ποτήρι είναι μισογεμάτο».

«Η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα πετύχει σύντομα πρωτογενές πλεόνασμα».

«Ο επόμενος χρόνος θα είναι καλύτερος».

«Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ανεπιτυχείς. Χρειάζεσαι νέα άτομα για να έχεις έναν αποδοτικό δημόσιο τομέα. Δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Θα υπάρξει αντικατάσταση προσώπων με νέα. Η κυβέρνηση κάνει πολύ αποφασισμένα αυτή την προσπάθεια».

« Δεν έχουν υπάρξει αναγκαστικές απολύσεις στο δημόσιο. Πρέπει να εξισορροπήσουμε αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο με αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν, η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και λαμβάνει μέτρα».

« Ενώ οι μισθοί μειώθηκαν σημαντικά, αυτό δεν αποτυπώνεται στις τιμές. Παρά τα έξι χρόνια ύφεσης, μόλις πρόσφατα άρχισαν να μειώνονται οι τιμές. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσαρμογή καθώς, δεν έχει επιτύχει μέχρι τώρα η κυβέρνηση όσα θα έπρεπε».

« Διασφαλίστηκε η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα. Οι τράπεζες επλήγησαν αρκετά αλλά μπόρεσαν να εξυπηρετούν».

« Κανείς δεν αμφισβητεί τη βούληση της τρέχουσας κυβέρνησης και της προηγούμενης κυβέρνησης να λάβουν δύσκολες αποφάσεις».

« Η Ελλάδα έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση. Εξαιρετική η δημοσιονομική προσαρμογή που επετεύχθη σε σχέση με άλλες χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα