Του… στικακίου η ανάγνωση

Τα στοιχεία που καθημερινά, διοχετεύονται στη δημοσιότητα, για τις διαδρομές και τις αλλοιώσεις της επίμαχης πληροφορίας, εκθέτουν βαρύτατα, εν πρώτοις πολιτικά, τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.
Όχι μόνο γιατί διαχειρίστηκαν ένα κρίσιμο κρατικό στοιχείο, με τρόπο ερασιτεχνικό, αλλά γιατί απαίτησαν από μία κοινωνία με περισσή θρασύτητα και αλαζονεία, να κάνει θυσίες, να δώσει μέρος των υπαρχόντων της για να καλυφθούν οι «ατασθαλίες» όσων κυβέρνησαν επί δεκαετίες. Δηλαδή των ιδίων και των ομοίων τους.
Όμως,

όταν το διακύβευμα είναι η σωτηρία της πατρίδας μας και όταν ο καλών-εξουσιάζων, αμελεί για την ισονομία και ισοπολιτεία ή αποδεικνύεται ανικανότητα στους χειρισμούς, τότε αυτοεξαιρείται από τον πολιτικό βίο και απονομιμοποιείται να συμμετέχει στα κοινά, πόσο μάλλον σε μία κυβέρνηση. Είναι δε υπεύθυνος, όχι μόνο για τα οικονομικά δεινά των ασθενεστέρων, αλλά και για τις κοινωνικές εντάσεις που δημιουργούνται εξ αιτίας της πολιτικής αναλγησίας, στα όρια της ποινικής διερεύνησης.

Η τεράστια πολιτική ευθύνη των πρώην υπουργών οικονομικών, αναγνωρίσθηκε δημοσίως από πολλούς βουλευτές της τρικομματικής, αλλά και από τον κ. Κουβέλη.
Η κοινωνία ήδη καταδίκασε τους εν λόγω «πρώην», είτε στέλνοντάς τους εκτός βουλής είτε κατακρημνίζοντας το κόμμα τους στις εκλογές, πολύ προτού έρθουν στη δημοσιότητα οι τραγικές κωλυσιεργίες τους.

Το εκλογικό σώμα δεν χρειάζεται ούτε εξεταστικές επιτροπές, ούτε αναπνέει γύρω από τα τηλεοπτικά πολιτικά σόου. Καταλαβαίνει όμως ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάντια του, ποιος τον κοροϊδεύει και ποιος ευκόλως τον υποβάλλει σε θυσίες.
Αυτά πρέπει να λάβει υπόψη η τρικομματική κυβέρνηση και να μην σέρνεται από βαρίδια του παρελθόντος υπό την απειλή της κυβερνητικής αστάθειας.

Αν έρθει αστάθεια, θα έρθει από την κοινωνία κι όχι από την επιβεβλημένη «συνταξιοδότηση» ενός πρώην υπουργού οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα