Τσίπρας: Δεν αρκεί να φωνάζουμε. Ώρα να αρπάξουμε το τιμόνι και να βάλουμε φρένο στην καταστροφή

Έτοιμος να πάρει το… τιμόνι στα χέρια του και να πατήσει φρένο στην πολιτική των Μνημονίων δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Ηγουμενίτσα.

«Έχει φτάσει η στιγμή που η χρεοκοπία των Μνημονίων ούτε φτιασιδώνεται ούτε – πολύ περισσότερο κρύβεται», τόνισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την

κυβέρνηση για «παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας»:

«Ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος και ο αισιόδοξος κύριος Στουρνάρας, αντικρίζουν τώρα όλοι κατάματα τα αδιέξοδα των επιλογών τους. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει κι αν οι παρανοϊκοί τεχνοκράτες της τρόικα νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν συνέχεια μέτρα εξόντωσης, ας καταλάβουν ότι ούτε ο λαός ούτε ο τόπος αντέχουν πια άλλο», είπε ο Τσίπρας.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «επίθεση εναντίον μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων πήρε το χαρακτήρα αντιδημοκρατικής επιχείρησης, με το πολυνομοσχέδιο, το μαύρο της ΕΡΤ» καθώς και για «μικρά καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα».

«Κάθε μέρα που περνάει η χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε μια πρωτοφανή τραγωδία» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «κάθε ώρα που περνάει η Παιδεία, η Υγεία, το κοινωνικό κράτος, η κοινωνική ασφάλιση, ξεχαρβαλώνονται για να οικοδομηθεί στη θέση τους ένα καθεστώς αγριότητας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο να περιμένει, καθώς «οδηγείται με φρενήρη ρυθμό στην καταστροφή».

«Δεν αρκεί να φωνάζουμε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε λέγοντας ότι πρέπει «να αρπάξουμε το τιμόνι, να πατήσουμε φρένο και να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά».

Όπως υποστήριξε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της» και συνέχισε:

Συνεχίζοντας την επίθεσή του για τους πλειστηριασμούς, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντί η «κυβέρνηση να “κουρέψει” τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να “κουρέψει” την περιουσία του μέσου πολίτη».

«Μιλάνε για “success story”», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, δίχως όμως «να μπορούν να εμφανίσουν ούτε ένα παράδειγμα επιτυχίας».

Αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, επεσήμανε ότι «ακόμα και ένα απλό μέτρο, το έκαναν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες», και – όπως είπε- «έτσι πρόλαβαν και υποθήκευσαν την αποτελεσματικότητά του».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

“Θυμηθείτε τι έλεγαν πριν από εξήντα και πλέον χρόνια κάποιοι νέοι που βγήκαν εδω στα περήφανα βουνά της Ηπείρου, για να κρατήσουν λεύτερη τη πετρίδα και να αγωνιστούν για μια δίκαιη κοινωνία.

Πολεμάμε και τραγουδάμε,έλεγαν

Κάτι έχει να μας πει και σήμερα αυτό το θαυμάσιο σύνθημα της ΕΠΟΝ.

Εκείνης της ΕΠΟΝ που έστησε θέατρα στο βουνό, έκανε μαθήματα στα παιδιά, οργάνωνε γιορτές στις πόλεις και την ίδια στιγμή με το βιβλίο και το όπλο στο χέρι έκανε τους πολιτικούς προγόνους των σημερινών νεοναζί να τρέχουν να κρυφτούν πίσω από τους Γερμανούς διοικητές τους.

Στον αγώνα για μια Ελλάδα όχι απλώς νέα, αλλά για μια Ελλάδα των νέων, καλεί την ελληνική νεολαία σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έναν αγώνα ειρηνικό, δημοκρατικό, στον οποίο κάθε νέος έχει τη δική του θέση.

Με όπλα:

Τον ενθουσιασμό, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την αγωνιστικότητα, την αγάπη για την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την πατρίδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα