Τσίπρας: Επιστρατεύσεις κάνουν οι δικτατορίες

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την ηγεσία της ΟΛΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να άρει την επιστράτευση των καθηγητών, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής».

Η πρόταση Τσίπρα

είναι λοιπόν να μην ισχύσει η επιστράτευση και να ξεκινήσει νέος διάλογος της κυβέρνησης με τους καθηγητές.

Μέχρι τότε, άλλωστε θα μπορούσαν να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αυταρχική μεθόδευση που στερεί συνταγματικές ελευθερίες» την επιστράτευση των καθηγητών, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

«Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι επιστρατεύσεις είναι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν οι δικτατορίες.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των καθηγητών, τονίζοντας ότι το μνημόνιο «διαλύει το δημόσιο σχολείο».

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να κάνει πίσω «έστω και τώρα» και να ξεκινήσει έναν «ουσιαστικό διάλογο» με τους εκπαιδευτικούς.

Ο Νίκος Παπαχρήστος πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς της προληπτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και να ληφθούν από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται υπό διάλυση και θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παίζει με τα παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί επίσης να παίζει με τις οικογένειες χιλιάδων εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να διαλύει τις οικογένειες 5.000 μονίμων εκπαιδευτικών και να απολύει 10.000 συμβασιούχους. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε, κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στη δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα