Τσίπρας: Στόχος μας η εθνική αναγέννηση έως το 2021

Με την τελετή υποδοχής, μπροστά από το Λαϊκό Κογκρέσο, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν στο Πεκίνο, ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα.

Παρουσία του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κεκιάνγκ, πραγματοποιήθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών. Στη συνέχεια, ο Αλ. Τσίπρας και ο Λι Κεκιάνγκ επιθεώρησαν τιμητικό άγημα από άνδρες και γυναίκες του στρατού και της αεροπορίας της Κίνας.

Προς τιμή του Αλέξη

Τσίπρα, πραγματοποιήθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, την ώρα που η γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας κυμάτιζε στο Μέγαρο του Λαϊκού Κονγκρέσου.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κονγκρέσου, Ζανγκ Ντετζιάνγκ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η σχέση Ελλάδας – Κίνας είναι στρατηγικής σημασίας. «Είναι ένα ποδήλατο, η μία ρόδα είναι η οικονομική συνεργασία και η άλλη ο πολιτισμός και η παιδεία» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Κίνα συμπίπτει με τη χρονική στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και επιδιώκει να αποτελέσει πόλο σταθερότητας, ανάπτυξης και προώθησης των πολιτιστικών αξιών και του ανθρωπισμού. Υπογράμμισε, δε, ότι από τη μία πλευρά η Κίνα έχει ως στρατηγικό στόχο την πολιτική της “μίας ζώνης, ενός δρόμου” και από την άλλη πλευρά η Ελλάδα έχει ως στόχο την ανάπτυξη της σε όλους τους τομείς. Η Κίνα έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την αναζωογόνησή της και από την πλευρά της, η Ελλάδα έχει στόχο την εθνική της αναγέννηση έως το 2021, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

The post Τσίπρας: Στόχος μας η εθνική αναγέννηση έως το 2021 appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα