Τσίπρας: Θέλουμε επενδυτές και φέρνετε πειρατές

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση για το αγροτικό ζήτημα.

«Δικό σας επίτευγμα είναι η απουσία επενδύσεων» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος χαρακτήρισε «ακαδημαϊκή» την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Μας κατηγορείτε ότι δεν θέλουμε τους επενδυτές. Φυσικά και τους θέλουμε. Δεν θέλουμε όμως τους πειρατές».

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το αγροτικό ζήτημα τις χαρακτήρισε «λίγες για να απαντήσουν στο πρόβλημα του μικρομεσαίου αγρότη» ενώ είπε πως «η κατάρρευση του αγροτικού τομέα είναι συνειδητή πολιτική επιλογή».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα επίπεδα προ μνημονίου.

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση είπε:

«Πήγατε εν ονόματι της ανάπτυξης στο Κατάρ, αλλά δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι τη Λάρισα ή το Ηράκλειο για να συναντήσετε τους αγρότες να κουβεντιάσετε τα αιτήματά τους. Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο για τη σταύρωση του λαού μας, γιατί εσείς είστε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του Γολγοθά του. Μην παριστάνετε τον άνθρωπο που προσωποποιεί τη σταθερότητα, γιατί εκπροσωπείτε την αστάθεια. Ποιο είναι το πραγματικό πολιτικό σας πρόσωπο; Αυτό της καταδίκης του Μνημονίου, ή το «ουδείς αναμάρτητος» και η αποδοχή της υλοποίησης του Μνημονίου; Τα Ζάππεια και οι «κωδικοί» σας, ή οι πολιτικές που ακολούθησαν χωρίς να μας εξηγήσετε πού πήγαν οι κωδικοί σας;»

Στο ίδιο πνεύμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρέθεσε σειρά προτάσεων, τις οποίες όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τολμά να υλοποιήσει: Αυτές, σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, περιλαμβάνουν «φθηνό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ και μείωση της τιμής του πετρελαίου τουλάχιστον στην τιμή στην οποία αγοράζει πετρέλαιο ο Ισπανός και ο Πορτογάλος αγρότης που ανταγωνίζεται τον Έλληνα», «μέτρα για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια χωρίς να κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι ή να τους βάλει φυλακή για τα χρέη» και μια δημόσια Αγροτική Τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο. Υπενθύμισε δε, πως αντίστοιχες ήσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, «τις οποίες έχετε κάνει κουρελόχαρτο, γιατί πραγματικό σας πρόγραμμα είναι το Μνημόνιο και μόνον το Μνημόνιο».

«Μία δέσμευση έχουμε για τους αγρότες: Θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας, θα συγκρουστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω, ώστε οι αγρότες να μπορούν και του χρόνου να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα