Βαρύ κλίμα για τον Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ

Σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα της Κυριακής στην Ιπποκράτους, φάνηκε πως το κλίμα είναι βαρύ και το.. ρήγμα με τον Πρωθυπουργό είναι μεγάλο.

Ήταν τόσο άσχημο το κλίμα για τον κ. Σαμαρά και τους χειρισμούς του, που φαντάζει δύσκολη ακόμη και οποιαδήποτε συζήτηση και συνεννόηση

μαζί του στη σύσκεψη των αρχηγών τη Δευτέρα το απόγευμα.

Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν ευθέως για αλαζονεία του κ. Σαμαρά και τον κατηγορούν ότι οποιαδήποτε πρόταση έκανε το Κίνημα, για σειρά κυβερνητικών πολιτικών απορρίφθηκαν.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Σαμαράς οδηγεί τη χώρα σε θεσμική και αντιδημοκρατική εκτροπή και τον κάλεσε να πάει να εξηγήσει τη στάση του στην Μέρκελ και τον Ολάντ. Το θέμα, σημείωσε, δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αλλά η αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Σαμαρά, η ασέβεια και η συνεχής μείωση των εταίρων του στην κυβέρνηση.

Ακόμη, στη σύσκεψη σημειώθηκε πως ο ισχυρισμός του κ. Σαμαρά ότι κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ψέματα και όσες έχουν γίνει, είχαν την αντίθεση της ΝΔ την προηγούμενη διετία.

Ειδικά για την ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το μαύρο στις οθόνες έπληξε τη διεθνή εικόνα της χώρας, χαρακτήρισε όψιμη κριτική τα όσα λέει τώρα η ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση, απέρριψε το μεταβατικό σχέδιο περί εκκαθάρισης εν λειτουργίας, ως μη νόμιμο και ξεκαθάρισε ότι μόνη λύση είναι να ακυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμό της. «Ο τσαμπουκάς του Σαμαρά δεν θα περάσει, έχει χαθεί η θεσμική αξιοπρέπειας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε επίσης κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο διαψεύδεται από την ίδια την τρόικα σε ανθρώπους, που επικοινώνησαν μαζί της!

Τέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλά την πολιτική σταθερότητα, αλλά δεν φοβάται κιόλας τέτοιου είδους εκβιασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα