Βενιζέλος: Είμαι εθνικά υπεύθυνος, όχι αφελής…

Μερικές μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της δραματικής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου η απόλυτη διαφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη για το αντιρατσιστικό προκαλεί σοβαρούς κλυδωνισμούς στη μελλοντική συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και την εκπομπή της Έλλης Στάη, όπου μίλησε… για τα πάντα.

Αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί διαφωνούν, και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ

θα προωθήσει το δικό του σχέδιο νόμου για το αντιρατσιστικό, από τη στιγμή κατά την οποία το Μέγαρο Μαξίμου κεντρικά επιλέγει να μην φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στρατηγική την οποία ακολουθεί και τις προτάσεις τις οποίες καταθέτει.

“Το δίπολο Μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι πλαστό. Θέλουμε να φύγουμε από το στενό πλαίσιο του Μνημονίου, να είμαστε όμως εκ των προτέρων εξασφαλισμένοι. Όσα προβλήματα κι αν έχει το γήπεδο της Ευρώπης, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερο στον κόσμο”, σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ… διαμαρτυρήθηκε και για την “άνιση κατανομή βάρους-οφέλους” μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, που κατά τη γνώμη του παρατηρείται, σχολιάζοντας με έμφαση ότι “είμαι εθνικά υπεύθυνος, όχι αφελής”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και για τον ανασχηματισμό, προαναγγέλλοντας την ενδυνάμωση της πολιτικής συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, όχι όμως και του ιδίου, καθώς όπως τόνισε δεν θα μπορούσε από την μια να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, και από την άλλη να διαπραγματεύεται με τον Πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα