Βενιζέλος: Να αποκαταστήσουμε την εθνική ισχύ

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου ενημερωτικών επισκέψεων στα υπουργεία που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

και όπως αναμενόταν, δεν περιορίστηκε σε θέματα αμιγώς εξωτερικής πολιτικής, αλλά άγγιξε όλες τις πτυχές της σύγχρονης εθνικής επικαιρότητας.

“Η έννοια της εθνικής ισχύος είναι πολύ-παραμετρική. Είναι επιβεβλημένη η συστράτευση στην υποστήριξη της εθνικής στρατηγικής, που θα πρέπει να ξεπερνά τα όρια των τριών κομμάτων τα οποία συγκροτούν την κυβέρνηση”, σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Με έντονο το αίσθημα της αξιοπρέπειας, θα πρέπει να επιτελέσουμε το σύχρονο πατριωτικό καθήκον μας, την αποκατάσταση της εθνικής ισχύος”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε από την πλευρά του ότι “η κρίση δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εσωστρέφειας”, και επανέλαβε ότι η συζήτηση είχε ιδιαίτερο βάθος, υπό το πρίσμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα, και στο δεδομένο πλαίσιο της συγκυρίας, προτάσσοντας την αναγκαιότητα να επιτευχθεί “ο υψηλότερος βαθμός συνεννόησης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα