Βενιζέλος: Νέα Δημοκρατία και ΔΗΜΑΡ προσχώρησαν στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη συνέντευξη παραχωρεί στο “Βήμα της Κυριακής” ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγοντας μια βεντάλια με απόψεις και προτάσεις για το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται σε όσα συνέβησαν στη Βουλή για τη λίστα Λαγκάρντ, την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και

τη Χρυσή Αυγή, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το μέλλον του Κινήματος και φυσικά την κυβέρνηση Σαμαρά και τις προοπτικές της χώρας μετά την αποφυγή της χρεοκοπίας.

“H χώρα αγωνίζεται να βγει από την κρίση, όλες οι δυνάμεις που έχουν επενδύσει στο καταστροφικό σενάριο λοπόν, βρίσκονται σε εγρήγορση. Στην πραγματικότητα, έχουμε μια υπερένταση των δυνάμεων που θέλουν να ανακόψουν την ομαλή πορεία της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Αν η αλλαγή κλίματος αρχίσει σιγά-σιγά να συντελείται και να πιστοποιείται στη συνείδηση των πολιτών, καταρρέει μια ολόκληρη πολιτική στρατηγική, η οποία είχε εκφραστεί προεκλογικά ως στρατηγική της εφόδου, και τώρα εκφράζεται μετεκλογικά ως μια καθολική, απόλυτη αμφισβήτηση κάθε προσπάθειας που γίνεται για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, επειδή είναι αυτό που έχει επωμιστεί το στρατηγικό βάρος αυτής της πολιτικής, στην οποία προσχώρησαν στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΜΑΡ. Και γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κομβικός, εγγυητικός, σταθεροποιητικός”, σημειώνει με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, και προειδοποιεί ότι κάποιοι επενδύουν σε πολιτιστική και θεσμική κτηνωδία.

Σημειώνει ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προτείνει θεσμικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα