Υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων οι Βρετανοί

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στο ποσοστό των Βρετανών που συμφωνούν με τους πολιτικούς γάμους των ομοφυλοφίλων καθώς τα δύο τρίτα λένε «ναι»!

Το 62% των ερωτηθέντων το Δεκέμβριο “υποστηρίζουν το γάμο των ομοφυλοφίλων”, έναντι 31% που είναι αντίθετοι. Ωστόσο τον περασμένο Μάρτιο το ποσοστό όσων συμφωνούσαν στους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλλου ήταν στο 45%.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει ο Guardian, πραγματοποιήθηκε ενόψει της συζήτησης που είχε ανοίξει στην Βρετανία, καθώς το Κοινοβούλιο αναμένεται να νομοθετήσει επί του θέματος στις αρχές του 2013.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, με ποσοστό 67% οι ψηφοφόροι του(αντιπολιτευόμενου) Εργατικού Κόμματος και το 71% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος υποστηρίζουν τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι είναι διχασμένοι πάνω στο θέμα αυτό, τάσσονται επίσης στην πλειονότητά τους υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, με 52% υπέρ και 42% κατά. Το Μάρτιο, το 50% είχε ταχθεί υπέρ και το 35% κατά.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο ICM σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 ενηλίκων, δημοσιεύεται από τον Guardian που στηρίζει την αντιπολίτευση, ενώ η δημοσκόπηση που είχε γίνει το Μάρτιο, πραγματοποιήθηκε πάλι από το ICM αλλά για λογαριασμό της Sunday Telegraph που στηρίζει τους Συντηρητικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα