6 ηθοποιοί που έλαβαν υποψηφιότητες για Όσκαρ παίζοντας άλλους σταρ του Χόλιγουντ

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες λες και έπαιξε casino, η Ανα ντε Άρμας έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ για το ρόλο της  Μέριλιν Μονρόε στην αμφιλεγόμενη “Blonde” του Άντριου Ντόμινικ . Η ταινία είναι μια μυθιστορηματική εκδοχή της ζωής της Μονρόε, και κέρδισε διχαστικές κριτικές από κριτικούς και κοινό για την αντιμετώπιση της Μονρόε. Ωστόσο, το έργο της ντε Άρμας εγκωμιάστηκε και έφτασε μέχρι την υποψηφιότητα.

Όπως

και η ντε Άρμας, πολλοί ηθοποιοί έχουν λάβει την αναγνώριση για το παίξιμο άλλων σταρ του Χόλιγουντ. Είτε υποδύονται ηθοποιούς, σκηνοθέτες ή σεναριογράφους, αυτοί οι ερμηνευτές ανταποκρίθηκαν στους θρύλους που έπαιζαν και κέρδισαν ένα βραβείο Όσκαρ για τις προσπάθειές τους.

Ας ξεκινήσουμε με την υποψηφιότητα έκπληξη το “Blonde” του Άντριου Ντόμινικ  που παρουσιάζει μια άκρως μυθιστορηματική άποψη για τη ζωή της Μέριλιν Μονρόε , εξιστορώντας την άνοδό της, τις ταραχώδεις σχέσεις και τον θάνατό της. Η ταινία δέχθηκε έντονη κριτική για την έλλειψη ιστορικής ακρίβειας.

Ωστόσο, η αφοσιωμένη και ωμή ερμηνεία της ντε Αρμάς κέρδισε διθυραμβικές κριτικές. Ακόμη και οι πιο σκληροί επικριτές της ταινίας επαίνεσαν τη δουλειά της στην ταινία, επιτρέποντάς της να κερδίσει την υποψηφιότητά της για Όσκαρ.

 

Νικόλ Κίντμαν ως Λουσίλ Μπολ - "Being The Ricardos" (2021)

Όταν ανακοινώθηκε το κάστινγκ της Νικόλ Κίντμαν ως Λουσίλ Μπολ, οι θαυμαστές αντέδρασαν με σκεπτικισμό. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, κυρίως χάρη στην ευελιξία και την αφοσίωση της Κίντμαν ως ηθοποιού. Ωστόσο, το “Being the Ricardos” δεν επαινέστηκε τόσο παγκοσμίως, με πολλούς να επικρίνουν την αποτυχία της ταινίας να αποτυπώσει με ακρίβεια τα σοβαρά θέματα του ζευγαριού και της εποχής.

Κι όμως, η Κίντμαν λάμπει ως Μπολ. Η ηθοποιός παραδίδει μια ερμηνεία, κατακτώντας τον διαβόητα απαιτητικό διάλογο του Άαρον Σόρκιν , ενώ παράλληλα αποτυπώνει την ουσία της Μπολ. Και ενώ η Κιντμαν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κωμική ιδιοφυΐα της Μπολ, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα της θρυλικού ηθοποιού, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ που άξιζε.

Ρενέ Ζελβέγκερ ως Τζούντι Γκάρλαντ - "Judy" (2019)

Η Ρενέ Ζελβέγκερ ήταν μια από τις μεγαλύτερες σταρ της δεκαετίας του 2000 που εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 2010 . Κέρδισε αναγνώριση και τρεις διαδοχικές υποψηφιότητες για Όσκαρ για το έργο της στο πρώτο μισό της δεκαετίας, με αποκορύφωμα τη νίκη για το παίξιμό της στο “Cold Mountain”.

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, η Ζελβέγκερ επέστρεψε το 2019, υποδυόμενη την σταρ του Χόλιγουντ και της LGBTQ+, Τζούντι Γκάρλαντ , στη βιογραφική ταινία Τζούντι . Η ταινία κέρδισε κυρίως θετικές κριτικές, με τους περισσότερους να συμφωνούν ότι η ερμηνεία της Ζελβέγκερ εξύψωσε μια κατά τα άλλα αργή πλοκή. Η ηθοποιός απέσπασε παγκόσμια αναγνώριση για την ερμηνεία της στη Γκάρλαντ, σαρώνοντας τη σεζόν των βραβείων του 2020 και κερδίζοντας το δεύτερο Όσκαρ της δεκαέξι χρόνια μετά την πρώτη της νίκη.

Μισέλ Γουίλιαμς ως Μέριλιν Μονρόε - "My Week With Marilyn" (2011)

Η Αν ντε Άρμας δεν είναι η μόνη ηθοποιός που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ υποδυόμενη τη Μέριλιν Μονρόε. Το 2012, η ​​ Μισέλ Γουίλιαμς κέρδισε το τρίτο της Όσκαρ για την ερμηνεία της στη Μέριλιν στη βιογραφική ταινία My “Week with Marilyn” το 2011 . Σε αντίθεση με το “Blonde” , το “My Week with Marilyn” είναι μια στοργική ματιά στη Μέριλιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της υποτιμημένης ταινίας “The Prince and the Showgirl” .

Η ερμηνεία της Μέριλιν από τον Ουίλιαμς έγινε παγκοσμίως γνωστή. Πράγματι, η ηθοποιός μοιάζει και ακούγεται σαν τη Μέριλιν, παρέχοντας μια ευάλωτη ερμηνεία που αποτελεί το αποκορύφωμα της ταινίας. Η Μισέλ Γουίλιαμς κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για το έργο της και έλαβε υποψηφιότητες για πολλές σημαντικές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ.

Κέιτ Μπλάνσετ ως Κάθριν Χέπμπορν - "The Aviator" (2004)

Στη βιογραφική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε το 2004 “The Αviator” πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ως ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Χιουζ. Η ταινία εξιστορεί το εγχείρημά του στον κινηματογράφο και εξερευνά τη σχέση του με τη θρυλική ηθοποιό Κάθριν Χέπμπορν, την οποία υποδύεται η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ .

Το να παίξεις τη Χέπμπορν δεν είναι εύκολη υπόθεση και η Μπλάνσετ επιλέγει σοφά να προκαλεί παρά να μιμείται. Ο ηθοποιός καρφώνει τη χαρακτηριστική φωνή και τον τρόπο ομιλίας της Χέπμπορν και αιχμαλωτίζει την υπερβολική προσωπικότητά της. Οι προσπάθειές της ανταμείφθηκαν με το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου το 2005. Μέχρι σήμερα, η Μπλάνσετ είναι η μόνη ερμηνεύτρια που έχει κερδίσει Όσκαρ για να υποδυθεί έναν άλλον βραβευμένο με Όσκαρ.

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως Τσάρλι Τσάπλιν - «Τσάπλιν» (1992)

Ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και διάσημους ηθοποιούς στην κινηματογραφική ιστορία. Ωστόσο, δεν έχουν γυριστεί πολλές βιογραφικές φωτογραφίες για αυτόν. Το πιο αξιοσημείωτο είναι η κωμωδία-δράμα “Τσάπλιν “του Ρίτσαρντ Ατένμπορο του 1992 , με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον ομώνυμο ρόλο.

Αν και ο Τσάπλιν έλαβε μικτές κριτικές, η ερμηνεία του Ντάουνι Τζούνιορ έτυχε μεγάλης αναγνώρισης. Η ερμηνεία του για τον Τσάπλιν ήταν τόσο παράξενη που η κόρη του πραγματικού άνδρα, η Τζεραλντίν Τσάπλιν , λέγεται ότι «εντυπωσιάστηκε και εκνευρίστηκε» από το έργο του. Ο Ντάουνι Τζούνιορ κέρδισε το Βραβείο BAFTA και κέρδισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ερμηνεία του.

Πηγή: https://collider.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα