Chocolates only!

Μια έντονη ευωδιά γαλλικής σοκολάτας «κυριαρχούσε» στο σαλόνι μιας παλιάς, εξαιρετικά όμορφης όμως κατοικίας λίγο έξω από το Παρίσι. Μαύρη, κανονική (αυτή που λέμε γλυκιά και προτιμούν περισσότερο τα παιδιά) και λευκή σοκολάτα, προσφερόταν στους καλεσμένους μέσα σε τεράστιες κρυστάλλινες πιατέλες. Εκεί στην υπέροχη γαλλική εξοχή με τα χιλιάδες κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα, η σοκολάτα

είχε κυρίαρχο ρόλο εφόσον στον χώρο βρίσκονταν ζαχαροπλάστες του εμβληματικού οίκου Fauchon, Pierre Herme ακόμα και αυτοί του ιστορικού Maxim’s. Οι οικοδεσπότες είναι λάτρεις της σοκολάτας σε όλες τους τις μορφές, έτσι λοιπόν για το Πάσχα των καθολικών πραγματοποίησαν ένα κάλεσμα με νοστιμιές της γαλλικής κουζίνας, κυρίως όμως με τη σοκολάτα σε ρόλο… big star.

Οι σοκολατένιες λιχουδιές είχαν κάποιες φορές σχήμα λαγού ή περίτεχνου αβγού, τώρα όμως που η γιορτή του Πάσχα τελείωσε για τους καθολικούς, τα σοκολατάκια σε απίθανες γεύσεις είναι στις προθήκες των καταστημάτων. Σοκολατάκια απλά, σοκολατάκια με ρούμι, με γέμιση αβγοτάραχου, με σιροπιαστή μέντα (αγαπημένα της βασιλομήτορος Σοφίας της Ισπανίας, αλλά και της Μπριζίτ Μακρόν), με κεράσι, με ροζ κρέμα, χιλιάδες, χιλιάδες υπέροχα σοκολατάκια. Η Μπριζίτ βέβαια παραγγέλνει και από το Cheval Blanc που ανήκει στον φίλο Αρνό. Σοκολατάκια μέσα σε βελούδινα κουτιά, κόκκινα, μπλε, κίτρινα, μοβ, ροζ. Στο St. Germain μοσχοβολάει σοκολάτα. Οι περαστικοί δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν την ευωδιά και να «τρυπώσουν» στο  υπέρκομψο κατάστημα του Pierre Herme. Οπως έκαναν παλιά, καθημερινά σχεδόν, το ζεύγος Φερνάντο Μποτέρο – Σοφίας Βάρη που έφυγαν και οι δύο πρόσφατα από τη ζωή. Το σπίτι τους, μια εντυπωσιακή κατοικία με εσωτερική αυλή, βρισκόταν ακριβώς πίσω από τη σοκολατερί που οι τιμές της πετάνε τόσο ψηλά όσο και κάποιες πεταλούδες πάνω στα μεταξένια φουλάρια του Leonard που «συναντάμε» στις εσωτερικές βιτρίνες του Four Seasons, πρώην George V.

Σοκολάτες σε όλη την Αθήνα…

Στην Αθήνα, έναν μήνα πριν από το Πάσχα, τα μικρά και μεγάλα ζαχαροπλαστεία, γνωστά και λιγότερο γνωστά, στο κέντρο και τα προάστια, είναι γεμάτα με σοκολατένιες ευφάνταστες δημιουργίες. Πολλά από αυτά μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης, ενώ οι σχεδιαστές μόδας βάζουν τις υπογραφές τους σε αβγά, παπάκια, κουνελάκια, όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη.

Τα Fresh συνεργάζονται με τον γνωστό designer Δημήτρη Πέτρου, ο οποίος «συνοδεύει» τα αβγά με φουλάρια σε έντονα, αισιόδοξα χρώματα. Φουλάρια μεταξένια και οικολογικά. Τα Esophy δημιουργούν εκτός από τα κλασικά, πανέμορφα ροζ και γαλάζια αβγά. Το «Αριστοκρατικόν» είναι ό,τι πιο chic και classic για να αγοράσετε πασχαλινές σοκολατένιες δημιουργίες. Το Ελληνικόν στο Κολωνάκι όπως και ο Στέλιος Παρλιάρος στην ίδια περιοχή είναι εξαιρετικές επιλογές, ενώ αν ανεβείτε στα βόρεια και την Ανοιξη, το δημοφιλές Cookie Frou είναι ό,τι καλύτερο, καθώς συναρπάζει ο μαγικός, ευωδιαστός του κόσμος γεμάτος ευφάνταστη σοκολάτα. Λατρεύω τα ροζ αβγά του Cookie Frou που δίπλα ακριβώς δημιουργούν αντίθεση τα λευκά λουλούδια, ενώ την παράσταση κλέβουν τα αβγά με σχήμα ζωάκια για τους μικρούς μας φίλους…

Keywords
Τυχαία Θέματα