Eλειωσαν οι πάγοι με τη ΝΔ

«Οι πάγοι έλειωσαν. Το τοπίο είναι διαφορετικό...» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το μεγαλύτερο κέρδος για τη ΝΔ από τις συναντήσεις των Βρυξελλών δεν είναι τόσο ότι άνοιξαν εκ νέου οι ευρωπαϊκοί δίαυλοι σε κορυφαίο επίπεδο όσο το ότι πλέον οι θέσεις του κόμματος και του Αντώνη Σαμαρά «ακούγονται και λαμβάνονται υπόψη».

Το μήνυμα είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέστρεψε από τη βελγική πρωτεύουσα με μια «προίκα» την οποία θα επιδιώξει να ρευστοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο, προβάλλοντας
την εικόνα ενός πολιτικού αρχηγού που μπορεί να προωθήσει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα και έχει «συμμάχους» που θα στηρίξουν την υλοποίησή του.
Η μεταστροφή του κλίματος για τη ΝΔ δεν καταγράφηκε μόνο στη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ ή στη σύνοδο του ΕΛΚ, λένε οι ίδιες πηγές. Στη Λεωφόρο Συγγρού δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στην υποδοχή που είχε αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην προηγούμενη σύνοδο της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, το περασμένο φθινόπωρο, ο επικεφαλής του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν είχε συμμετάσχει δηλώνοντας δηκτικά ότι, λόγω της απουσίας του, «θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος ο κ. Σαμαράς» - προφανώς γιατί είχε αποφύγει μια σφοδρή επίθεση.

Προχθές ο Ζαν-Κλοντ Γιούκνερ όχι μόνο συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον πρόεδρο της ΝΔ και κατέγραψε τις θέσεις του, αλλά έσπευσε να τον αγκαλιάσει και εξήρε τις προσπάθειές του για την αποδοχή της νέας δανειακής σύμβασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα