JEEP AVENGER: Με αυτονομία 400χλμ

Μετά από μεγάλη αναμονή η Jeep αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το Avenger. Η πρώτη του εμφάνιση σημειώθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι με την αμερικάνικη φίρμα να δίνει και όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο

όχημα που διαθέτει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το DNA της μάρκας και φυσικά τη δυνατότητα να κινείται με μηδενικούς ρύπους.

Με μόλις 4,08 μ. μήκος τοποθετείται στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία B-SUV.

Για την κίνηση του εφοδιάζεται με ένα νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα 400V, που αποτελείται από ένα νέο ηλεκτροκινητήρα και μια νέα μπαταρία. Αποδίδει 115 kW (156 ίπποι) και 260Nm ροπής.

Το Avenger μπορεί να φορτίσει σε  μόλις 3 λεπτά σε κατάλληλο δίκτυο φόρτισης και να ανακτήσει αυτονομία 30χλμ., ενώ σε 24 λεπτά το επίπεδο φόρτισης ανεβαίνει από το 20 στο 80%. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια ισχυρή μπαταρία των 54 kWh(που κατασκευάζεται από την Stellantis) ενώ μετά από μια πλήρη φόρτιση μπορεί να προσφέρει αυτονομία 400 χλμ. στο μικτό κύκλο και έως 550 χλμ. σε αστικές συνθήκες.

Το Avenger ενημερώνει τον οδηγό μέσω του συστήματος πολυμέσων ενώ διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. H παραγωγή του πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της Stellantis, στο Tychy της Πολωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα