Jeep Avenger: Αλλάζει τον χάρτη στα ηλεκτρικά SUV

Η οδήγηση με ένα ηλεκτρικό παραμένει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όταν μάλιστα πρέπει να ιχνηλατήσεις τα θετικά και τα τρωτά του σημεία. Με τον εμπλουτισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας με νέες προτάσεις αμιγώς ηλεκτρικές, εκτός από την απρόσιτη τιμή του, που τείνει να γίνει με μικρά βήματα, προσιτή για ευκατάστατους, στα υπόλοιπα καίρια σημεία – αυτονομία, επιδόσεις, εξοπλισμός κ.α – έχεις ένα πλατύ χαμόγελο. Ότι αποκομίζεις και από το μικρότερο

και ταυτοχρόνως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep, το Avenger, που ομολογουμένως ανήκει στην παρέα των προσιτών.

Με εμφάνιση που πατάει στην γνώριμη κλασική συνταγή των Jeep, το Avenger θέτει ψηλά τον πήχη της αυτονομίας , με την πλήρη φορτισμένη μπαταριά του να ξεκινά από τα 400 χλμ. του μεικτού κύκλου και μπορεί θεωρητικά να ξεπεράσει τα 550 σε αστικό περιβάλλον.

Σε χώρους είναι ένα άνετο, οικογενειακό SUV, όπου πίσω βολεύει δύο μεγαλόσωμους επιβάτες, όντας ένα «τεσσαράκι» για το οποίο δεν απαιτούνται θυσίες. Επίσης, το πορτμπαγκάζ των 355 λίτρων  θα βολέψει τις βασικές μεταφορικές ανησυχίες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Πατάει στη νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης e-CMP2 με την αποδοτική μπαταρία των 54 kWh να είναι τοποθετημένη κάτω από τα εμπρός και τα πίσω καθίσματα. Στο ταξίδι μας κέρδισε φυσικά η απολύτως αθόρυβη λειτουργία του, με το αμάξωμα του να ανεβάζει εύκολα ταχύτητες, κινούμενο στη σφαίρα των σπορ SUV! H  τελική ταχύτητα του για την εξασφάλιση της αυτονομίας περιορίζεται με ηλεκτρονικά μέσα στα 150 χλμ/ώρα, ενώ επιταχύνει  σε 9,0 sec τα 0-100 km/h. Και όλα αυτά χάρη στον ηλεκτροκινητήρα  των 156 ίππων.

Είχαμε την επιλογή ρύθμισης «σπορ» ή Eco, με την τελευταία να μας κερδίζει αφού σε αστικό περιβάλλον η ισχύς είναι υπεραρκετή και η χαμηλότερη κατανάλωση είναι αντιληπτή. Σημειώστε και το σύστημα ανάκτησης, που «επιστρέφει» χιλιόμετρα, αν δεν έχεις «κέφια» με το δεξί σου πόδι! Και όλα αυτά με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού όπως το αυτόματο σύστημα για το φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης, τη διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, το σύστημα αναγνώριση των σημάτων της τροχαίας κ.α.  Και στο ταμείο, η απόκτηση του γίνεται με 32.700 € με την κρατική επιδότηση. Καθόλου άσχημα για τη Jeep που κάνει την αρχή …

Keywords
Τυχαία Θέματα