Toyota CH-R: Στην Ελλάδα το πρωτοποριακό SUV

Το νέο Toyota C-HR συνδυάζει ξεχωριστή εμφάνιση και premium χαρακτηριστικά, όντας εμπνευσμένο από το όραμα για την κατασκευή ενός «concept car για τον δρόμο’’.

Με περισσότερες από 840.000 πωλήσεις στην Ευρώπη από την κυκλοφορία του το 2017, το πρώτο Toyota C-HR ήταν ένα καινοτόμο μοντέλο για την Toyota.

Η αισθητική του νέου Toyota C-HR ξεχωρίζει και έρχεται να ενισχύσει την εμβληματική coupe σιλουέτα με δυναμικές diamond-cut σχεδιαστικές γραμμές πετυχαίνοντας μία ιδιαίτερα τολμηρή εμφάνιση.Μέσα στην καμπίνα, η ποιότητα του Toyota C-HR έχει φτάσει σε νέα επίπεδα χάρη στη συνολική αναβάθμιση των υλικών σε συνδυασμό με νέες πινελιές που έχουν στόχο μία αρμονική εμπειρία στο εσωτερικό.Το ταμπλό υιοθετεί μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με ένα οδηγοκεντρικό cockpit.

Τα πιο προηγμένα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα της Toyota συνδυάζονται με βελτιστοποιημένη συμπεριφορά, αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης και καλύτερη πέδηση για μια πιο ισχυρή, συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης.

Η γκάμα του νέου Toyota C-HR περιλαμβάνει τις εκδόσεις Hybrid 140, Hybrid 200 και Hybrid 200 AWD-i και Plug-in Hybrid 220. Το Hybrid 140 διαθέτει έναν αποδοτικό κινητήρα 1.8 λίτρων με ισχύ 140 DIN hp. Για μία ακόμα πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία, το Hybrid 200 αποδίδει ισχύ 197 DIN hp και ροπή 190Nm. Η έκδοση Hybrid 200 AWD-i φέρνει την σιγουριά της τετρακίνησης στην γκάμα. Ένας συμπαγής ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια με υψηλή ροπή στον πίσω άξονα παρέχει περισσότερη ισχύ και ροπή.

Όλες οι υβριδικές ηλεκτρικές εκδόσεις φέρουν επανασχεδιασμένα εξαρτήματα για καλύτερες επιδόσεις, βελτιωμένη αποδοτικότητα και μειωμένο βάρος.

Το Plug-in Hybrid 220 βασίζεται σε έναν κινητήρα 2,0 λίτρων και υπόσχεται την καλύτερη εμπειρία στην κατηγορία του χάρη στο διττό DNA του. Προσφέρει τη ζωηρή απόδοση και την ομαλή οδήγηση ενός πραγματικού EV για καθημερινές μετακινήσεις, με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 66 km (WLTP Combined).

Το Toyota T-Mate φέρνει ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR διαθέτουν το Toyota T-Mate, το οποίο περιλαμβάνει την πιο προηγμένη γενιά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota Safety Sense ως στάνταρ εξοπλισμό για αξιόπιστη ασφάλεια και υποστήριξη του οδηγού.

Το Toyota T-Mate αποτελεί μία ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων που προλαμβάνουν ατυχήματα, παρέχουν προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης και βοηθούν τον οδηγό να ελίσσεται, είτε όταν παρκάρει είτε κινείται στον δρόμο.

Τα πιο πρόσφατα συστήματα Pre-Collision System και Proactive Driving Assist παρακολουθούν συνεχώς τον δρόμο για κινδύνους και μπορούν να προειδοποιήσουν τον οδηγό ή να καταστείλουν αυτόματα την επιτάχυνση και να παρέμβουν με πέδηση, εάν εντοπιστεί άμεσος κίνδυνος.

Το Lane Trace Assist διατηρεί το νέο Toyota C-HR στην προβλεπόμενη πορεία του, Το βελτιωμένο Full Range Adaptive Cruise Control περιλαμβάνει το νέο Overtake Prevention Support που αποτρέπει αυτόματα την ακούσια προσπέραση στον αυτοκινητόδρομο από τη λάθος πλευρά ενός άλλου οχήματος

Το νέο Toyota C-HR διατίθεται προαιρετικά με ένα διευρυμένο πακέτο. Αυτό περιλαμβάνει βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας Lane Change Assist και Front Cross Traffic Alert, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από αριστερά ή δεξιά σε διασταυρώσεις. Η διαδικασία στάθμευσης είναι πιο εύκολη με το Panoramic View Monitor και το αυτόματο σύστημα Advanced Park, το οποίο μπορεί να κάνει ελιγμούς σε έναν χώρο στάθμευσης με hands-free οδηγίες ή μέσω smartphone έξω από το όχημα. Ένα σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού (Driver Monitor Camera) παρακολουθεί την προσοχή του οδηγού και συνδέεται με το σύστημα Emergency Driving Stop System, ενώ το Adaptive High-beam System ρυθμίζει το ύψος των εμπρός φώτων για να μην ‘τυφλώνουν’ τους οδηγούς από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το νέο Toyota C-HR θέτει για άλλη μια φορά νέα δεδομένα στην κατηγορία των C-SUV, με τιμή εκκίνησης τα 29.300€, η έκδοση C-ULT ενσωματώνει στον βασικό της εξοπλισμό τεχνολογία αιχμής με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3’’, σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 8.0’’, πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων υπηρεσιών, όπως το Cloud σύστημα πλοήγησης και η ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα