Αμπόσι – Ροζακέας: Τα δύο μεγάλα project του Ολυμπιακού και ο Μπαρτζώκας (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στον τελικό του πρωταθλήματος εφήβων, αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με το ευρύ 75-45 και έφτασε έτσι στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ραχοκοκαλιά αυτής της ομάδας είναι ο Βενιαμίν Αμπόσι και ο Τάσος Ροζακέας, οι οποίοι έχουν παραστάσεις και εμπειρίες και από την πρώτη ομάδα και αποτελούν το talk of the town στον Ολυμπιακό, καθώς έχουν μπόλικο ταλέντο για να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Δεν πάει και πολύς καιρός από το Next Generation Tournament, όπου ο Βενιαμίν Αμπόσι τρέλανε τους πάντες με τις εμφανίσεις του και έκανε άπαντες στον Πειραιά να τρίβουν τα χέρια τους. Μάλιστα ήταν και μέλος της κορυφαίας πεντάδας στη διοργάνωση.

Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα για την ηλικία του και κόντρα στην Παρί πριν λίγο καιρό ήταν εκπληκτικός, καθώς ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 26 πόντους (4/6 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 3/6 βολές), μαζί με 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής. Ήταν και ο MVP της συγκεκριμένης αγωνιστικής που ήταν η δεύτερη για το ANGT( Adidas Next Generation Tournament).

Stratos Papastavrou

Veniamin Abosi

Le basket qu’on aime ça ! @Olympiacos_BC x @EuroLeague#SKWEEKLive pic.twitter.com/210rv88eBh

— SKWEEK (@skweektv) April 6, 2024

Γενικά η συνολική του παρουσία στο εν λόγω τουρνουά της Euroleague είναι άκρως θετική και οι εμφανίσεις του μόνο απαρατήρητες δεν ήταν.

Είναι χαρακτηριστικό πως έκλεισε τη φάση των ομίλων μετρώντας κατά μέσο όρο σε τρεις αγώνες:

18 πόντους (47,8% δίποντο σε 23 προσπάθειες, 37,5% τρίποντο σε 16 προσπάθειες, 70% βολές σε 20 προσπάθειες), 6,7 ριμπάουντ (4,7 αμυντικά, 2 επιθετικά), 5,3 ασίστ, 2,7 κλεψίματα και 1,3 μπλοκ, σε 32′ που έμενε στο παρκέ. Μοναδικό του ψεγάδι τα λάθη που είχε 4 μέσο όρο.

Friday Eye-Catchers #adidasNGT Paris

Veniamin Abosi (2006)

Yannis Allard (2007)

Eric Del Castillo (2007)

Adria Dominguez (2006)

Mehmet Erfa (2006)

Hugo Facorat (2007)

Terence Kekenbosch (2007)

Pharel Koita (2006)

Andreas Koustenis (2006)

Karim… pic.twitter.com/VDmnKG8PsR

Pro Insight (@_proinsight) April 5, 2024

Ο Αμπόσι έχει τεράστιες προοπτικές, καθώς είναι μόνο 18 ετών και ήδη έχει παίρνει εμπειρίες από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ είναι και αρκετά συχνά σε αποστολές της ανδρικής ομάδας.

Τάσος Ροζακέας: Ο «έτερος Καππαδόκης» της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού

Ο Τάσος Ροζακέας είναι γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου 2006 και αποτελεί ένα από τα παιδιά των ακαδημιών του Ολυμπιακού που θα μας απασχολήσουν έντονα στο μέλλον.

Έχει ύψος 2.01, αγωνίζεται στο «2» και στο «3», ενώ αποτελεί και έναν εξαιρετικό σουτέρ, κάτι που το έχουμε δει πολλές φορές στους αγώνες με την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετικό μπασκετικό IQ και καλή νοοτροπία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον έχει ξεχωρίσει από πέρσι και να τον παίρνει μάλιστα μαζί του και στην προετοιμασία.

Είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές και στον Ολυμπιακό μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο και τον χαρακτήρα του. Ευκαιρίες είναι σίγουρο πως θα πάρει και μένει να δούμε πώς θα τις αξιοποιήσει.

Μάλιστα ο 17χρονος παίκτης έχει κάνει και ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού στις 5/11 του 2023 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα