Αγνοείται Βρετανός που πήγε στο φεστιβάλ που χτύπησε η Χαμάς

Εκατοντάδες νέοι που συμμετείχαν στο φεστιβάλ που έγινε στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας, αγνοούνται ή σκοτώθηκαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Εκτός από τις γυναίκες που απήχθησαν και αγνοούνται, οι ιστορίες των οποίων γίνονται γνωστές μέσω social media, ένας Βρετανός, 26 ετών, ο οποίος είχε πάει στο Ισραήλ αναζητώντας τις ρίζες του και επειδή ανησυχούσε για την άνοδο του αντισημιτισμού στο Λονδίνο, δεν έχει δώσει ίχνη ζωής από το Σάββατο.

Ο Jake Marlowe, που είναι Εβραίος και ζει τα τελευταία δύο χρόνια

στην πόλη Ma’alot, εργαζόταν στην ασφάλεια του φεστιβάλ.

Πηγή της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο δήλωσε στην Daily Mail ότι δεν γνωρίζουν αν είναι νεκρός ή αν απήχθη.

«Έφυγε επειδή ανησυχούσε για τον αντισημιτισμό στη Βρετανία»

Ο 26χρονος που αγνοείται στο Ισραήλ

Η καλύτερη φίλη του Βρετανού αγνοούμενου, Léa Sztemberg, δήλωσε ότι ο 26χρονος έφυγε επειδή ανησυχούσε για την άνοδο του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σκεφτόταν ότι έπρεπε να πάει στο Ισραήλ γιατί όλα όσα συνέβαιναν στη Βρετανία, του έπεφταν βαριά. Ενδιαφερόταν πραγματικά για την ιστορία του εβραϊκού πολιτισμού. Είχε εμμονή με το DNA του. Ήθελε να εξακριβώσει τις ρίζες του και να βρει το σπίτι του, που ένιωθε ότι ήταν στο Ισραήλ» περιγράφει η φίλη του. «Ήταν αποφασισμένος να αγωνιστεί για όσα πιστεύουμε ως εβραϊκός λαός» λέει η φίλη του συγκινημένη.

«Θα έδινε τη ζωή του για κάποιον άλλον»

Οι φίλοι του περιγράφουν τον Jake ως ένα «προστατευτικό» πλάσμα που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των άλλων και όχι τη δική του.

«Ανησυχήσαμε γιατί ξέρουμε ότι δεν φοβάται να δώσει τη ζωή του για κάποιον άλλον. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, νιώθω απαίσια. Έχω συνέχεια ανοιχτή την τηλεόραση και τις ειδήσεις» συγκλονίζει.

Ο Jake με έναν φίλο του

«Πέφτουν ρουκέτες, σ’ αγαπώ»  – Το μήνυμα στη μητέρα του

Η μητέρα του Jake, Lisa, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον γιο της τα ξημερώματα του Σαββάτου και της είπε ότι η Χαμάς είχε επιτεθεί στο φεστιβάλ.

«Μου είπε ότι έπεφταν ρουκέτες και μία ώρα αργότερα μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι δεν είχε καλό σήμα και ότι με αγαπούσε» συγκλονίζει η μητέρα του νεαρού Βρετανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα