Ακονίζουν τα μαχαίρια!

Την ερμηνεία αυτή φαίνεται ότι δίνει στις προεδρικές κινήσεις και ο επικεφαλής του «Δικτύου 21» Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος προετοιμάζεται για μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Β’ Πειραιά. Ο δικηγόρος και διαχρονικός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται δημοσίως κατά το τελευταίο διάστημα ως στέλεχος που
εκπροσωπεί τη ΝΔ, αποφάνθηκε ότι «οι νεοφιλελεύθεροι αποτελούν μια μειοψηφία μέσα στο κόμμα» και επικρότησε την απόφαση Καμμένου να καταψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ». Η τελευταία παρέμβαση του κ. Κρανιδιώτη αντιμετωπίστηκε από στελέχη της ΝΔ ως προαναγγελία ότι ένας από τους στόχους στις προσεχείς εκλογές θα είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να περιοριστεί η ομάδα των λεγόμενων μετριοπαθών.

Ελάχιστοι στη ΝΔ αμφιβάλλουν ότι ο κ. Κρανιδιώτης συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που στόχευε ο Σωτήρης Χατζηγάκης με τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε σε αυτούς που κινούνται στο «προεδρικό περιβάλλον» και επιδιώκουν, όπως είπε, να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του κόμματος. Η επίθεση οδήγησε στη διαγραφή του πρώην υπουργού και φούντωσε τη διαμάχη ανάμεσα στους σκληρούς και τους συναινετικούς, αλλά το κλίμα έγινε ακόμη πιο βαρύ με τη «σολομώντεια λύση» που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου.

Ευθεία επίθεση στον Φαήλο Κρανιδιώτη εξαπέλυσε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί διχαστικά στη ΝΔ. «Είναι όψιμος νεοδημοκράτης. Γνωρίζω τους αγώνες του για τον Οτζαλάν και τον Αραφάτ, όχι όμως και για τη ΝΔ. Δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις σε εκλεγμένους βουλευτές του κόμματος», τόνισε (στον Βήμα FM 99,5).

Στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε έντονα ο Φαήλος Κρανιδιώτης διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τον εσωκομματικό πόλεμο στα άκρα. «Οποιος διεκδικεί το αλάθητο, να προσχωρήσει στον καθολικισμό και να γίνει Πάπας», αντέτεινε από την πλευρά του και άφησε αιχμές για τη διασύνδεση του κ. Μητσοτάκη με τη Siemens, λέγοντας ότι από την πλευρά του έχει πληρώσει όλα τα τιμολόγια στην ώρα τους και δεν είναι πορφυρογέννητος.

Η διαγραφή Χατζηγάκη αιφνιδίασε την πτέρυγα των μετριοπαθών, οι οποίοι με τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας εκτιμούσαν ότι το κόμμα έμπαινε σε νέα ρότα.

Σχεδόν όλοι εκτιμούν ότι κ. Χατζηγάκης κινήθηκε με στόχο να στηρίξει τον κ. Σαμαρά για τη συναινετική στροφή της ΝΔ και αποδίδουν τη διαγραφή στις πιέσεις που άσκησε ένας πυρήνας προεδρικών συμβούλων. «Είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται ένας βουλευτής επειδή στήριξε δημόσια τον αρχηγό του...», σχολίαζε στα «ΝΕΑ» προβεβλημένος βουλευτής που πρωτοστάτησε στις συναινετικές κινήσεις. Κατά τον ίδιο, όσα ακολούθησαν «φανερώνουν πως η ΝΔ αποστασιοποιείται από τις παραδοσιακές αξίες της», ενώ για τη μεταχείριση του κ. Καμμένου κρίνει ότι στην περίπτωσή του συνέτρεχαν λόγοι για μια παραδειγματική διαγραφή, επειδή ο βουλευτής με όσα επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει τη στάση του, «ουσιαστικά εμφάνισε τον πρόεδρο ως εκπροσώπος».

Είναι κοιν

Keywords
Τυχαία Θέματα