Αλγερία: Τραγωδία με δύο νεκρούς τουρίστες – Τους σκότωσαν «κατά λάθος» συνοριοφύλακες

Δύο Γαλλομαροκινοί τουρίστες σκοτώθηκαν από Αλγερινούς συνοριοφύλακες όταν βρέθηκαν κατά λάθος, ενώ έκαναν τζετ-σκι, σε αλγερινά χωρικά ύδατα, κοντά στις ακτές του Μαρόκου, ανέφεραν σήμερα πολλά μαροκινά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα οποία επικαλείται έναν αυτόπτη μάρτυρα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Le360, ο Μπιλάλ Κισί και ο Αμπντελαλί Μεσουέρ έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη όταν Αλγερινοί συνοριοφύλακες τους πυροβόλησαν, εντός των χωρικών υδάτων της Αλγερίας. Οι δύο άνδρες χάθηκαν στη θάλασσα ενώ έκαναν τζετ-σκι, κοντά στη μαροκινή πόλη Σαϊντία. Ένας τρίτος, επίσης

Γαλλομαροκινός, ο Σμαΐλ Σναμπέ, συνελήφθη από τις αλγερινές αρχές.

Τι δηλώνει ο αδερφός ενός από τα θύματα

«Χαθήκαμε αλλά συνεχίσαμε μέχρι που βρεθήκαμε στην Αλγερία. Καταλάβαμε ότι ήμασταν στην Αλγερία επειδή μας πλησίασε ένα μαύρο, αλγερινό φουσκωτό» είπε ο Μοχάμεντ Κισί, ο αδελφός του ενός από τα θύματα, που κατάφερε να διαφύγει και μίλησε στον ιστότοπο Al Omk του Μαρόκου.

Tragedy Strikes: #Algeria|n Army’s Shocking Act Leaves Two Tourists Dead

Date: August 31, 2023

In a shocking and deeply tragic incident that unfolded today, two innocent #tourists lost their lives while enjoying a leisurely jet ski ride off the Algerian coast.

1/n pic.twitter.com/2bLiK2DhCr

— ۞⛦Imad | عماد | ⵉⵎⴰⴷ | ימאד⛦۞ (@ImadOUAZZANII) August 31, 2023

«Οι άνδρες (που επέβαιναν στο φουσκωτό) μας πυροβόλησαν. Ευτυχώς, δεν με πέτυχαν, όμως ο αδελφός μου και ο φίλος μου σκοτώθηκαν. Συνέλαβαν έναν άλλον φίλο μου», πρόσθεσε.

Η τραγωδία αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις του Μαρόκου με την Αλγερία. Τα σύνορα έχουν κλείσει από το 1994 και η Αλγερία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με το Μαρόκο τον Αύγουστο του 2021 κατηγορώντας το Ραμπάτ για «εχθρικές ενέργειες». Το Μαρόκο χαρακτηρίζει «παντελώς αδικαιολόγητη» αυτήν την απόφαση.

Ο εκπρόσωπος της μαροκινής κυβέρνησης Μουστάφα Μπαϊτάς, όταν ρωτήθηκε σήμερα για το θέμα δεν έκανε κανένα σχόλιο, περιοριζόμενος να πει ότι αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα