Άλογα τρέχουν για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο

Σκηνές Αποκάλυψης έρχονται από το νησί της Ρόδου, όπου η φωτιά μαίνεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στο Κιοτάρι, με τις πύρινες φλόγες να έχουν φτάσει σε ξενοδοχεία.

Μετά τα συγκλονιστικά πλάνα που απεικονίζουν τις δραματικές διασώσεις τουριστών, οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την επίγεια κόλαση που διαδραματίζεται στο νησί, ανατριχίλα προκαλούν οι φωτογραφίες που δείχνουν άλογα να τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Όπως φαίνεται

και στη φωτογραφία που κόβει την ανάσα, πέντε άλογα έχουν ξεχυθεί στον δρόμο και απομακρύνονται από το σημείο τρέχοντας, με τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά.

«Μην αφήνετε πίσω αβοήθητα τα ζώα σας»

Πολλοί είναι οι πολίτες που ζητούν να απομακρυνθούν από τη φωτιά όσα περισσότερα ζώα είναι δυνατόν, με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην αφήνουν πίσω αβοήθητα τα ζώα τους.

«Η φωτιά στη Ρόδο μαίνεται και δυστυχώς η κατάσταση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους και ζώα. Παρακαλούμε θερμά ως Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να μην αφήνετε πίσω αβοήθητα τα ζώα σας, πάρτε τα μαζί σας, διαφορετικά τουλάχιστον μην τα εγκαταλείπετε αλυσοδεμένα ή εγκλωβισμένα.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε άδεια για απεγκλωβισμό μας καλείτε στο 6930071149.

Όσον αφορά το κυνοκομείο Ρόδου βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή και υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση. Το ιατρείο του κ. Μαργιε Παναγιώτη στην Κρεμαστή προσφέρεται να βοηθήσει στην περίθαλψη των ζώων που χρειάζονται βοήθεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα